Επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

WP_000627

Ο «Αρχέλαος» στο Μέγαρο

   Το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου απέδειξε για άλλη μια φορά το πόσο φιλότεχνους μαθητές έχει. Μέσα στη χρονιά που μας πέρασε, και πιο συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 μ.μ, μια ομάδα 70 μαθητών που αποτελούν τη χορωδία και την  ορχήστρα του σχολείου μας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Σκοπός αυτής  ήταν η παρακολούθηση μιας παράστασης μπαλέτου σε πάγο, του Καρυοθραύστη. Το μεγάλο θεωρείο της αίθουσας Φίλων Μουσικής ήταν γεμάτο από μαθητές του σχολείου μας. Η οργάνωση της επίσκεψης έγινε από την καθηγήτρια μουσικής, Ιορδανίδου Σοφία, η οποία είναι και υπεύθυνη της χορωδίας και της ορχήστρας.

Ο Καρυοθραύστης αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες συνθέσεις του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκυ και μια από τις πρώτες παγκόσμιες επιτυχίες των Μπαλέτων της Αγίας Πετρούπολης που  έχουν ήδη επισκεφτεί αρκετές φορές τη χώρα μας με υπέροχα κλασικά έργα. Η χορογραφία του Konstantin Rassadin σε συνδυασμό με τις απίστευτες χορευτικές ικανότητες των Olga Kuvashova, Elena Komarova, Pavel Ivanov, Alexei Pogodin, Ludmilla Pantchina, Tatiana Prokofieva έφεραν ως αποτέλεσμα αυτό το αριστούργημα της Ρωσικής τέχνης.

Η δική μας άποψη, αφότου παρακολουθήσαμε την παράσταση αυτή, είναι θετική. Ο συνδυασμός ποιοτικής κλασικής μουσικής και ταλαντούχων χορευτών μπαλέτου μάς άφησαν πολύ ευχαριστημένους εκείνο το βράδυ. Αν είχαμε την ευκαιρία να προτείνουμε μία παράσταση σε κάποιον γνωστό μας, αυτή θα ήταν η ιδανική…

Κουρέα Βασιλική και Μούσα Αναστασία, μαθήτριες της Γ΄ τάξης.

 WP_000628

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης