ERASMUS: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ

Χωρίς τίτλο

Το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου  συμμετέχει  στο Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα ERASMUS  με θέμα : “HOW DIVERSITY MAKES US ONE?”

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος,  πριν λίγες  μέρες  πραγματοποιήθηκε   η πρώτη συνάντηση των κρατών που συμμετέχουν  σ΄ αυτό, στην πόλη  Sciacca της Σικελίας.  Εκεί παρουσιάστηκαν εκπρόσωποι καθηγητών και μαθητών από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ολλανδία ,τη Σουηδία και φυσικά την Ιταλία. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που ενθουσίασε όλους!  Διαφορετικές γλώσσες, διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα.  Εξ΄ αρχής δημιουργήθηκε μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα απόλυτα «δεμένη» με το θέμα του προγράμματος!  Η φιλοξενία των Σικελών ήταν πολύ εγκάρδια ,το ίδιο και η επικοινωνία με τους υπόλοιπους λαούς.  Ομαδικές δράσεις, εξερεύνηση της πόλης, γεύσεις της τοπικής κουζίνας και κέφι μας συνόδεψαν τις ημέρες της διαμονής μας στην όμορφη και γραφική πόλη της Sciacca!

 

Ιδιαίτερη συγκίνηση και θαυμασμό σε μας τους  Έλληνες προκάλεσε η επίσκεψη και η ξενάγηση που μας προσέφερε η χώρα υποδοχής, η Ιταλία, στην αρχαία Ελληνική αποικία του Ακράγαντα, σημερινό Agrigento.  Ο σεβασμός τους και η αγάπη τους για τη Μεγάλη Ελλάδα είναι μοναδική!

Ακράγαντας

Τους ευχαριστούμε πολύ για όλα και  ανυπομονούμε να τους φιλοξενήσουμε στην πατρίδα μας!

 

Στην επίσκεψη πήραν μέρος οι μαθητές: Κυριακίδης Νικόλαος, Πασιαλής Χρήστος, Τσαγανού Δανάη και Παπαδοπούλου Μαριάνθη της Β΄Τάξης, ενώ συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί: κ.Ταουκτσή Δ., κ.Λιόρα Θ., με επικεφαλής τον κ. Τούλη Σαράντη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης