Η Γ΄ Γυμνασίου στη Βουλή και στην Αθήνα

20191119_154411Tριήμερη εκδρομή στην Αθήνα πραγματοποίησε η Γ΄Γυμνασίου του Σχολείου μας  στις 19 – 21/11/2019.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την επίσκεψη των μαθητών στο Σύνταγμα όπου παρακολούθησαν την  αλλαγή φρουράς. Κατόπιν περπάτησαν μέσα στον Εθνικό Κήπο, στην Ηρώδου Αττικού μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο και συνέχεια εισήλθαν στη Βουλή όπου παρακολούθησαν συνεδρίασή της με θέμα την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Οι μαθητές γνώρισαν την ιστορία του κτιρίου και επισκέφτηκαν την αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος που φιλοξενεί μια έκθεση αφιερωμένη στον Ρήγα Φεραίο. Το βράδυ ακολούθησε διασκέδαση στο Allou Fun Park.
Την επόμενη μέρα 20/11/2019 ακολούθησε  επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης και στον λόφο της Ακρόπολης. Εκεί οι μαθητές περιηγήθηκαν με τη βοήθεια ξεναγού που τους μετέφερε στην αρχαία Αθήνα και τους μίλησε για την ταυτότητα των εκθεμάτων και των μνημείων. Ακολούθησε περπάτημα στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι και βόλτα στην κοσμοπολίτικη Ερμού και Μητροπόλεως. Το απόγευμα οι μαθητές επισκέφτηκαν το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και παρακολούθησαν μια γαλλική φάρσα «Ο βαφτιστικός της κυρίας» των Ενεκέν, Βεμπέρ και ντε Γκορς, σε μετάφραση και ελεύθερη διασκευή του Χάρη Ρώμα, στον Πολυχώρο Αθηναΐς στον Βοτανικό. Στη συνέχεια του προγράμματος οι μαθητές διασκέδασαν στην Ταβέρνα «Στου Κορρέ» στου Ψυρρή.
Την τελευταία μέρα 21/11/2019 το πρόγραμμα ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ) στο Μαρούσι, όπου υπεύθυνη εκπαιδευτικός ενημέρωσε τους μαθητές για την ιστορία του ΟΑΚΑ, τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που φιλοξένησε.
Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο κ. Τούλης Σαράντης και συνοδοί η κ. Ανθομελίδου Χαρίκλεια, η κ. Πουλτουρτζίδου Χαρίκλεια και ο κ. Στεργίου Λάμπρος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης