Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου στην Ιταλία

DSC_0756

 Δεύτερο βραβείο για την χορωδία του σχολείου μας σε Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών. 

      Η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου μας επισκεφθήκαμε την Ιταλία με σκοπό την συμμετοχή μας στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό για Νέους Μουσικούς στην Castellamare di Stabia, λίγο έξω από τη Νάπολη.  Συνοδοί καθηγητές ήταν η κ. Σοφία Ιορδανίδου, μουσικός του σχολείου και υπεύθυνη για την ορχήστρα και τη χορωδία, η κ. Mαρία Βαληλή και ο κ. Δημήτρης Μουστάκας.

Η επίσκεψή μας πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 14 Μαΐου ως την Παρασκευή 16 Μαΐου . Αναχωρήσαμε  αεροπορικώς το μεσημέρι της Τετάρτης από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και φτάσαμε σε λίγες ώρες  στο αεροδρόμιο «Ciampino»  της Ρώμης. Αμέσως ξεκινήσαμε την ξενάγησή μας στην πανέμορφη πόλη της Ρώμης. Επισκεφθήκαμε το Βατικανό, το Castel Sant’Angelo, την Piazza dei Tribunali, την Piazza Navona και την Fontana del Tritone.  Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Κολοσσαίο, τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Καπιτώλιο και την Piazza Venezia.  Το βράδυ είχαμε την ευκαιρία να δούμε την Fontana di Trevi και να κάνουμε τις ευχές μας, ρίχνοντας νομίσματα, για να  καταλήξουμε στην Piazza di Spagna και στην Trinita’ dei Monti.

Την Πέμπτη το πρωί επισκεφθήκαμε τους δρόμους αλλά και τα μαγαζιά και τα σπίτια της Αρχαίας Πομπηίας. Είδαμε τις ταβέρνες της τότε εποχής και τα ομοιώματα των πτωμάτων των ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί από την έκρηξη του Βεζούβιου.  Στο τέλος της επίσκεψή μας περιηγηθήκαμε στην αρχαία αγορά και στο ναό του Απόλλωνα.

Το απόγευμα φτάσαμε στην Castellamare di Stabia, λίγο έξω από τη Νάπολη, για τον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό για Νέους Μουσικούς. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο ανάκτορο Quisissana Royal Palace και συμμετείχαν σε αυτόν συνολικά 19 σχολεία από Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα, Ρωσία και μεγάλος αριθμός εκτελεστών.  Χορωδία και ορχήστρα ερμηνεύσαμε πέντε ελληνικά τραγούδια και καταταχθήκαμε στην δεύτερη θέση με βαθμολογία 91/100!

βραβειο

Περάσαμε υπέροχα! Σίγουρα ήταν ένα ταξίδι που θα θυμόμαστε για πάντα και που θα το ξανακάναμε αν μας δινόταν η ευκαιρία!

Στο βίντεο που ακολουθεί και επιμελήθηκε ο κ. Μουστάκας Δημήτρης μπορείτε να παρακολουθήσετε τις σημαντικότερες στιγμές από την επίσκεψή μας αυτή στην Ιταλία  και τη συμμετοχή μας στον Διαγωνισμό.

Καλή απόλαυση και πάντα επιτυχίες!

Σάβιακλη Φωτεινή, μαθήτρια της Β΄ Τάξης

Πατήστε εδώ για να δείτε το video: Η χορωδία στην Ιταλία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης