»Διακρίσεις χωρίς όρια»

utf-8''ÎšÎ±Ï Î´Î¯Ï„ÏƒÎ± 010

»Διακρίσεις χωρίς όρια»

 

     Η σχολική χορωδία μαζί με την ορχήστρα του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου διέπρεψαν για άλλη μια φορά με την εμφάνισή τους  υπό τη διεύθυνση της μουσικού του σχολείου μας,  κ. Σοφίας Ιορδανίδου,  στο 6ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ μουσικής που πραγματοποιήθηκε στις 6-15 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Thessalikon Hotel στην Καρδίτσα.

   Την παρουσίαση της εκδήλωσης  έκανε ο γνωστός σε όλους μας Αλέξης Κωστάλας. Την κριτική επιτροπή της διοργάνωσης αποτέλεσαν οι: κ. Αντωνίου Θεόδωρος, κ. Καλδή Μιράντα, κ. Vujic Alecsander, κ. Σκένδερη Σύλβα και κ. Leonardo Quadrini. Παρών ήταν και ένας υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας.

     Η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου μας  εμφανίστηκαν  την Κυριακή 9 Μαρτίου και  το πρόγραμμα είχε ως εξής: 1) χορωδία Αιγιαλείας, 2) χορωδία Γυμνασίου Πόρου, 3) χορωδία Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D” Arc, 4) χορωδία Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου Κορινθίας, 5) χορωδία Δημοτικών Σχολείων Παλαμά, 6) χορωδία 1ου  Γυμνασίου Ευόσμου »ΑΡΧΕΛΑΟΥ», 7) χορωδία Μεγάλου Κεφαλόβρυσου Ν. Τρικάλων. Το πρόγραμμα της  ημέρας έκλεισε με ερμηνείες – εκτελέσεις του Μουσικού Σχολείου της  Ρόδου.

     Τα τραγούδια που ακούστηκαν  από το μουσικό σχήμα του σχολείου μας  ήταν: 1) «Άκρα του τάφου σιωπή», 2) «Να” τανε το ’21», 3) «Πέτρινα Χρόνια», 4) «Βρέχει στη Φτωχογειτονιά», 5) «Σπασμένο Καράβι». Αποτέλεσμα της συμμετοχής και της προσπάθειάς μας  ήταν ο εντυπωσιασμός των κριτών και η πρόκρισή μας  στην επόμενη φάση στην αντίστοιχη εκδήλωση της Ιταλίας. Επίσης, το παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν γονείς και συγγενείς των συμμετεχόντων στη χορωδία και την ορχήστρα.

     Στην εκδήλωση  συνόδευσαν τους μαθητές της χορωδίας και της ορχήστρας  οι καθηγήτριες  κ. Ιορδανίδου Σοφία, κ. Καρρά Ευθαλία και κ. Τσάμπουρα Στυλιανή.  Εκτός από τη συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ μας έγινε ξενάγηση στην πόλη της Καρδίτσας και στα Μετέωρα.

     Εμείς, ως μέλη της χορωδίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας την υπεύθυνη καθηγήτρια,  μουσικό του σχολείου μας κ. Ιορδανίδου Σοφία, που μας έδωσε αυτή τη λαμπρή ευκαιρία. Εκτιμούμε τον κόπο και την προσπάθεια που κατέβαλε, για να γίνει η συμμετοχή μας αξιόλογη.

 

Βασιλική  Κουρέα, Αναστασίας Μούσα.

utf-8''ÎšÎ±Ï Î´Î¯Ï„ÏƒÎ± 006

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης