Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές

ΑΠΟ: ΣΤΕΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - Ιουν• 22•21
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μια μηχανή
κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και από ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα. Σαν σκοπό έχει να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και πιο διασκεδαστική.
Warehouse-Lighting.com
 
                                                                                                   Warehouse-Lighting.com
 
Ο υπολογιστής εφευρέθηκε προκειμένου να αυτοματοποιήσει τους μαθηματικούς υπολογισμούς που είχαν προηγουμένως ολοκληρωθεί από άτομα. Στο μέλλον εξελίχθηκε όλο και πιο πολύ μέχρι που σήμερα ακόμα και παιδιά μικρής ηλικίας τον χρησιμοποιούν για διασκέδαση.
 Χρησιμοποιώντας τον σωστά και με μέτρο είναι πολύ ωφέλιμος και χρήσιμος. Αλλά αν τον χρησιμοποιείς υπερβολικά, θα επηρεάσει αρνητικά τη φυσική και ψυχολογική υγεία σου. Πιθανότατα θα γίνεις αντικοινωνικός και σωματικά ανενεργός. O πιθανός εθισμός που θα αποκτήσεις θα σε αποτρέψει από την επιτυχία σε πολλά πράγματα, όπως στους βαθμούς του σχολείου. Επίσης, θα προκαλέσει αμέλεια καθημερινών συνηθειών, για παράδειγμα, το πλύσιμο των δοντιών ή ακόμα και τη σίτιση.
Child & Computer
                                                                                                    Wikimedia Commons
 
Στη σημερινή εποχή που οι υπολογιστές έχουν εξελιχθεί, βοηθάνε σε άκρως σημαντικά πράγματα, όπως να κρατά ασφαλισμένα μυστικά αρχεία η κυβέρνηση. Με όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν η ασφάλεια αυτών των αρχείων είναι σίγουρη και κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα συστήματα για να πάρει αυτές τις πληροφορίες.
 
Γιάνναρη Αλίκη

Top