Το μάθημα των ζώων

ΑΠΟ: ΣΤΕΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - Απρ• 10•22
     Οι φίλοι μου απορούν που έχουμε στο σπίτι μας πολλά ζωάκια,
τα οποία  ζουν αρμονικά, παρόλο που είναι ένας σκύλος και δυο γάτες. Με ρωτούν τι μας προσφέρουν. Άλλα παιδιά αναρωτιούνται αν είναι μεγάλος μπελάς.
e-περιοδικό_ΧΡΗΣΤΟΣ 01
         Είναι πολύ σημαντικό  να έχεις  ένα κατοικίδιο ζωάκι, γιατί   σε βοηθά να καταλάβεις τον εαυτό σου, τα προτερήματα και τα ελαττώματά σου. Σταματάς να είσαι εγωιστής και μαθαίνεις πόσο ωραίο είναι να ζεις συντροφικά. Να δίνεις και να παίρνεις αγάπη, να διεκδικείς αυτά που σου ανήκουν, να προσφέρεις και να βοηθάς.
         Γίνεσαι πιο υπεύθυνος, όταν έχεις να φροντίσεις για το φαγητό, το νερό, την καθαριότητα και την υγεία ενός ζώου. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει ακολουθώ ένα πρόγραμμα, διαχειρίζομαι τον χρόνο μου, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.
         Σε βοηθά να σηκωθείς από τον καναπέ, την τηλεόραση και τον υπολογιστή και να παίξεις μαζί του, να ασκηθείς πηγαίνοντάς το βόλτα, να γνωρίσεις άλλα άτομα που είναι φιλόζωα.
         Να μάθεις με τον πιο εύκολο τρόπο για τον κύκλο της ζωής, τη γέννηση, την ανάπτυξη, την απώλεια, που είναι νομίζω  ένα σημαντικό μάθημα ζωής.
        Γελάς με τις σκανταλιές τους, θυμώνεις με τις ζημιές τους, θαυμάζεις τα κατορθώματά τους και μαθαίνεις να ζεις αρμονικά με τα ζώα που είναι μέρος του κόσμου μας.
       Υιοθετήστε υπεύθυνα κάποιο ζώο, για να αποκτήσετε έναν μοναδικό φίλο!

e-περιοδικό_ΧΡΗΣΤΟΣ 02

                                                                                                                                                                   Χρήστος Δεμεντής

Top