Χριστουγεννιάτικες συνταγές

ΑΠΟ: ΣΤΕΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - Δεκ• 22•23

Τα Χριστούγεννα είναι ημέρα χαράς.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχες συνταγές για να χαρούμε την όμορφη αυτή γιορτή. Γι’  αυτό θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές, για να χαρείτε τις όμορφες γιορτινές ημέρες με νόστιμες γεύσεις.

 Στεργιοπούλου Ραφαηλία

Τα υπέροχα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι

το έθνος μας γιορτάζει

με γέλια και χαρά τα ξωτικά

να χαρίσουν δώρα και χαρά

σ’  όλου του κόσμου τα παιδιά.

Με αγάπη και χαρά

στα δώρα μέσα τα μικρά

κρύβεται ελπίδα, αγάπη και χαρά

και τα παιδιά όλου του κόσμου

να περάσουν όμορφα και γιορτινά.

Κυνηγάρη Δήμητρα

Χαρούμενες γιορτές

Η γιορτή του Χριστού

που σκορπίζεται παντού,

με κέφι και χαρά

κυρίως στα παιδιά

που φτιάχνουν χιονανθρώπους

μέσα στον χιονιά.

Τα γλυκά κουραμπιεδάκια

και τα ωραία μπισκοτάκια,

που τα φτιάχνει η μαμά

και τα λατρεύουν τα παιδιά.

Γλυκά και λιχουδιές,

παιχνίδια κι αγκαλιές.

Ξεσπούν σ’ όλον τον κόσμο

«Χαρούμενες γιορτές».

Τσερώνη Φωτεινή

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι

Κάθε φορά, κάθε καιρό,

κάθε χρόνο και καλό

με χαμόγελο γλυκό

περιμένω έναν σκοπό.

Ταξιδεύω στα Χριστούγεννα

με δώρα και κινούμενα.

Λατρεύω τα καλούδια,

τα μπουκέτα με λουλούδια

και τα παιδιά να τραγουδούν

μελωδικά τραγούδια.

Τσερώνη Φωτεινή

Κουραμπιέδες

Υλικά

1300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γραμμάρια αμύγδαλα με φλούδα

750 γραμμάρια βούτυρο

100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα

200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

3 βανίλιες

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ α)  τη ζάχαρη με το αμύγδαλο. β) το καβουρδισμένο αμύγδαλο. γ) το αμύγδαλο με τη φλούδα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από καρύδι, τα πλαταίνουμε ελαφρά και τα βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Ψήνονται οι κουραμπιέδες σε μέτριο φούρνο (180ο C) επί 25 λεπτά. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και βάζουμε τη μισή σε ένα ταψί. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες, πριν κρυώσουν, πάνω στη ζάχαρη και κοσκινίζουμε πάνω τους την υπόλοιπη. Τους ραντίζουμε μόλις βγουν από τον φούρνο με λίγο ανθόνερο.

Ανδρικοπούλου Λυδία

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά

225 γραμμάρια βούτυρο

200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

2 πρέζες τριμμένο γαρίφαλο

μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα

ξύσμα πορτοκαλιού

1 πρέζα αλάτι

50 γραμμάρια cranberries

1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 αυγά

100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας

Για το σερβίρισμα

λιωμένη κουβερτούρα

sprinkles χριστουγεννιάτικα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το γαρίφαλο και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι,  τα cranberries και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το baking powder.  Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα ρίχνουμε στο πρώτο μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε με ένα κουτάλι το μέγεθος σε 18 με 20 μπισκότα και μεταφέρουμε τα μισά στο ταψί. Ψήνουμε για 15 λεπτά στην πάνω σχάρα. Αφήνουμε τα μπισκότα στην άκρη να κρυώσουν. Βουτάμε τα μπισκότα στη   λιωμένη κουβερτούρα μέχρι τη μέση και πασπαλίζουμε με χριστουγεννιάτικα sprinkles. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στην κατάψυξη για ένα με δύο λεπτά, ώστε να παγώσει η κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Στεργιοπούλου Ραφαηλία

Μπισκότα

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

300 γραμμάρια αλεύρι μαλακό

1 βανιλίνη

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα λεμονιού

Βουτυρόκρεμα

300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Τα πλάθουμε και τα βάζουμε στο ταψί και τα τοποθετούμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά. Σερβίρουμε.

Βγενοπούλου Κωνσταντίνα

 syntages1

syntages2

 

Ανδρικοπούλου Λυδία, Βγενοπούλου Κωνσταντίνα, Κυνηγάρη Δήμητρα, Στεργιοπούλου Ραφαηλία, Τσερώνη Φωτεινή

Top