Πρωτομαγιά

ΑΠΟ: ΣΤΕΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - Μαρ• 31•24

Υπάρχει πιο όμορφο θέαμα από ένα ανθισμένο τοπίο γεμάτο όμορφα πολύχρωμα λουλούδια;

Δεν υπάρχει! Η φύση ξυπνάει με τον ερχομό της άνοιξης! Τα λουλούδια έχουν τη γιορτή τους και μας φέρνουν μηνύματα χαράς και αγάπης! Ξέρατε ότι από τα αρχαία χρόνια γιόρταζαν το άνοιγμα των λουλουδιών και τον ερχομό της άνοιξης; Σήμερα επίσημα η γιορτή των λουλουδιών είναι η Πρωτομαγιά, που όλοι φτιάχνουμε στεφάνια από λουλούδια και γιορτάζουμε για ό,τι όμορφο πρόκειται να συμβεί!

asproudhsprwtomagia

 Ασπρούδης Κωνσταντίνος – Πίτσας Κυριάκος

Εργατική Πρωτομαγιά

Την 1η Μαΐου γιορτάζεται η εξέγερση των εργατών του Σικάγο, για να διεκδικήσουν καλύτερο ωράριο και συνθήκες εργασίας. Ως τότε οι εργάτες δούλευαν πολλές ώρες κι αμείβονταν με ψίχουλα. Αυτό, όμως, άλλαξε! Οι εργάτες ξεσηκώθηκαν και κάθε ημέρα, αντί να πάνε στη δουλειά, έβγαιναν στους δρόμους και αγωνίζονταν φωνάζοντας συνθήματα. Από τότε η 1η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως εργατική απεργία.

Κόλλιας Απόλλωνας – Πέτσας Άγγελος

 singkprwtomagia

Πρωτομαγιά

Συ Μάη μου γλυκέ

με την Πρωτομαγιά σου

τις όμορφες τις μυρωδιές

και με τα χρώματά σου.

Στη γιορτή των λουλουδιών

η χαρά είναι μεγάλη,

που στις πόρτες των σπιτιών

στεφάνια υπάρχουν λουλουδένια.

Πέτσας Άγγελος

Κατασκευές

 Ανοιξιάτικο λουλούδι

Υλικά

χρωματιστά ξυλάκια (2 πράσινα και 5 διαφορετικού χρώματος), κόλλα

Οδηγίες

Παίρνετε τα πράσινα ξυλάκια και τα κολλάτε το ένα σε συνέχεια με το άλλο. Παίρνετε τα διαφορετικού χρώματος ξυλάκια και τα κολλάτε σταυρωτά και διαγώνια, όπως στην εικόνα.

 louloudi

 

Σαρακοστή

Υλικά

Χαρτόνι (χαρτόκουτο)

Σελοτέιπ ή κόλλα

Ψαλίδι

Χαρτί

Μολύβι

Οδηγίες

Κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα τριγώνου. Κόψτε το πρόσωπο και κολλήστε το στην κορυφή του τριγώνου. Κόψτε τα πόδια και αριθμήστε τα. Τέλος, κολλήστε τα πόδια στη βάση του τριγώνου.

 sarakosti

 

Στεφάνι με λουλούδια

Δημιουργήστε εύκολα ένα στεφάνι για την Πρωτομαγιά. Σε ένα κομμάτι σύρμα ή σε ένα λεπτό σχοινί περάστε τα λουλούδια. Κλείστε το σύρμα ή το σχοινί σε κυκλική μορφή.

 

 Κόλλιας Απόλλωνας

Top