Το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων

ΑΠΟ: ΣΤΕΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - Απρ• 10•22
Το Τρίγωνο των Βερμούδων βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Κεντρικού Ατλαντικού Ωκεανού, όπου, όσοι προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο ή να περάσουν από εκεί, όλοι εξαφανίζονται.
trigvno1
Αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο. Αν χαράξουμε ένα τρίγωνο με κορυφές που πατούν στις Βερμούδες, το Μαϊάμι της Φλόριντα και το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, έχουμε στο χάρτη το περίφημο Τρίγωνο των Βερμούδων. Είναι όντως ένα τρίγωνο, που η κάθε του πλευρά είναι 1.852 μέτρα.
trigvno2
Εδώ και έναν αιώνα περίπου έχει σημειωθεί ένας αξιοσημείωτα μεγάλος αριθμός εξαφανίσεων. Φήμες λένε ότι περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην περιοχή. Ο Χριστόφορος Κολόμβος ισχυρίστηκε ότι είδε φωτιά στο νερό και περίεργα φώτα από μακριά. Άλλοι έλεγαν ότι οι ψυχές των νεκρών τραβούν τα καράβια στο βυθό και ότι οι πυξίδες στριφογυρίζουν σαν τρελές και μπερδεύουν τους καπετάνιους. Βέβαια, εκείνη την εποχή δεν υπήρχε προηγμένη τεχνολογία, που να βοηθάει στην πλοήγηση των πλοίων.
trigvno3
Το 1918 το πλοίο USS Cyclops εξαφανίστηκε και 306 ζωές χάθηκαν, χωρίς να στείλει κανένα σήμα κινδύνου, όπως και το 1945 πέντε βομβαρδιστικά αεροπλάνα του αμερικανικού ναυτικού μαζί με τους 14 άντρες που είχαν για πλήρωμα.
Σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς, ο καιρός σε αυτή την περιοχή είναι πολύ επικίνδυνος. Υπάρχουν πολλοί ύφαλοι στην περιοχή, που σχηματίζουν μεγάλα και δυνατά κύματα ως 30 μέτρα, που μπορούν να ανοίξουν τρύπα σε ένα καράβι. Επίσης την περίοδο των τυφώνων γίνονται μεγάλες καταιγίδες που απειλούν να στείλουν τα πλοία στο βυθό.  Οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχουν υπόγειες σπηλιές και ρεύματα που δημιουργούν ρουφήχτρες επικίνδυνες για τα πλοία.
trigvno6
Σύμφωνα με τα αρχεία ασφαλιστικής, 428 σκάφη είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης στην εικοσαετία 1955-1975, σημειώνοντας ωστόσο στο υπόμνημά της πως η συχνότητα των εξαφανίσεων δεν ήταν στατιστικά μεγαλύτερη από άλλα πολυσύχναστα σημεία του πλανήτη.
trigvno5
Οι απαντήσεις από τους επιστήμονες διαφέρουν και αυτό κάνει τους περισσότερους από εμάς να μην ξέρουμε τι να πιστέψουμε.
trigvno4                                                                                                               
             Ηλίας Βασιλόπουλος – Έρρικα Βασιλοπούλου

Top