Διατροφική πυραμίδα
Ακολουθούμε τη διατροφική πυραμίδα, για να είναι καλύτερη η ζωή μας και να μην αρρωσταίνουμε συχνά. Προτείνουμε για ένα υγιεινό πρωινό να τρώμε δημητριακά. Είναι καλό να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά και να προτιμούμε τους φυσικούς χυμούς. Συνοδεύουμε το φαγητό μας με σαλάτα λαχανικών. Αποφεύγουμε τα γλυκά, τα οποία βρίσκονται στην κορυφή της διατροφικής πυραμίδας. Αν όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με σωματική άσκηση, είμαστε σε καλό δρόμο για το χτίσιμο ενός υγιούς οργανισμού.
Για το σερβίρισμα: πάστα wasabi, τζίντζερ, σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει σε δυνατή φωτιά. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και τοποθετούμε μέσα ένα σουρωτήρι. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το ξεπλένουμε πολύ καλά για 2-3 λεπτά, ώστε να φύγει όλο το άμυλο. Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το ρυζόξυδο, τη ζάχαρη, το νερό, το mirin και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Σκεπάζουμε πολύ καλά με μια διάφανη μεμβράνη και βάζουμε πάνω στην κατσαρόλα, που βράζει με νερό, δημιουργώντας μπεν μαρί. Βράζουμε για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε λίγο το ρύζι. Τυλίγουμε το sushi mat. Στρώνουμε ένα φύκι nori στο sushi mat. Απλώνουμε με τα χέρια μας μια στρώση ρύζι, ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Κόβουμε το κομμάτι του σολομού σε λεπτές λωρίδες (0,5 εκ. περίπου) και το βάζουμε πάνω στο ρύζι. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από το αβοκάντο σε παρόμοιες λεπτές λωρίδες και το τοποθετούμε πάνω στον σολομό. Τυλίγουμε με το ειδικό σουπλά, πιέζοντας πολύ καλά, για να σχηματιστεί το σούσι μας. Βάζουμε στην άκρη του nori λίγο νερό, για να κολλήσει και να μην ανοίξει. Κόβουμε τις άκρες με ένα μαχαίρι σε 6 ίσα κομμάτια.
Δείτε το σταυρόλεξο για τη διατροφή εδώ.
Γκρίφσα Ζωή, Στεργιοπούλου Ραφαηλία