Documenta 14: ανακαλύπτουμε κι άλλους τρόπους για να εκφραζόμαστε!

_DSC2794
Τη Δευτέρα στην τάξη μας ήρθαν κάποιοι άνθρωποι. Όταν έφτασαν μας συστήθηκαν και τους συστηθήκαμε και εμείς. Αυτοί οι άνθρωποι ασχολιόντουσαν με το πλέξιμο. (μαλλί) Αργότερα μας έδειξαν φωτογραφίες. Πιο πολύ από όλες μου άρεσε η φωτογραφία της Layla KN που είχε πλέξει ένα χέρι πάνω από το δικό της χέρι. Επίσης, μου άρεσε και μια άλλη φωτογραφία που κάποιοι είχαν πλέξει πάνω σε λεωφορείο και δέντρα. Μόλις το είδα τρελάθηκα και αμέσως το ζωγράφισα στο μπλοκάκι που μας είχαν δώσει. Μετά κάναμε και εμείς περίπου το ίδιο, αλλά σε καρέκλες. Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και αρχίσαμε κατευθείαν να πλέκουμε τις καρέκλες. Μετά το αποτέλεσμα βγήκε αρκετά καλό! Ελπίζω να ξαναέρθουν!!!
Γιάννης Μανωλιουδάκης
_DSC2615
Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 ήρθαν στην τάξη μας στο Ε2 δύο κυρίες και ένας κύριος για το πρόγραμμα <<Documenta14>>. Ήρθαν στην τάξη για να μας μιλήσουν για τις κλωστές , το μαλλί και τα υφάσματα. Μας είπαν ότι διάφοροι άνθρωποι από πολλές χώρες άρχισαν να υφαίνουν πολλά και εντυπωσιακά πράγματα και πως τα έργα τους θα μπορέσουμε να τα δούμε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) . Κάποιοι καλλιτέχνες είναι : ο Αρνολντ Μποντέ και η μπιενάλε της Βενετίας.
_DSC2593
_DSC2655
Στο τέλος μας αφήσαν να στολίσουμε τις καρέκλες με το μαλλί που μας είχαν δώσει και με κάποια υφάσματα. Οι στολισμένες καρέκλες δεν μου άρεσαν πάρα πολύ, αλλά τέλος πάντων. Μου άρεσε πολύ γενικά το πρόγραμμα αυτό και ελπίζω να μάθω και εγώ κάποτε να υφαίνω, γιατί νομίζω πως είναι αρκετά διασκεδαστικό!
Αφροδίτη Τσαλίκη

 

_DSC2424

 

 

 

Logo Documenta 14

 

Σχολιάστε

Top