Η Καλύτερη Εκδρομή

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουν• 10•18

Το σχολείο μας, στις 5-3-2018, πραγματοποίησε μια τριήμερη εκδρομή στην περιοχή της Αράχωβας.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε νωρίς το πρωί, οπότε και αναχωρήσαμε από το σχολείο. Η πρώτη μας στάση ήταν στο Δίστομο. Εκεί ξεναγηθήκαμε και έπειτα επισκεφτήκαμε το κάστρο. Μετά πήγαμε στην Αρβανίτσα και φάγαμε. Φτάσαμε στην Αράχωβα γύρω στις 19:30 και περπατήσαμε προς το ξενοδοχείο. Αφού τακτοποιηθήκαμε, πήραμε το βραδινό μας.

Τη δεύτερη μέρα ξυπνήσαμε και φάγαμε το  πλούσιο πρωινό που μας παρείχε το ξενοδοχείο. Ύστερα φύγαμε γύρω στις 09:00 και κατευθυνθήκαμε προς το Γαλαξίδι, ένα πολύ όμορφο και ήσυχο μέρος. Εκεί επισκεφτήκαμε ένα μουσείο και μία μικρή εκκλησία. Έπειτα καθίσαμε σε ένα café κι αργότερα φάγαμε και κάναμε βόλτα στο λιμάνι, ώσπου να φύγουμε. Επόμενη στάση ήταν οι Δελφοί. Μας ξενάγησε ένας πολύ γλυκός κι ευγενικός κύριος για δύο ώρες περίπου. Ήταν μία από τις πιο ωραίες ξεναγήσεις, διότι ενώ μαθαίναμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, ταυτόχρονα περνούσαμε υπέροχα, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φιλική. Μετά πήγαμε ξανά στην Αράχωβα για βόλτα και αφεθήκαμε ελεύθεροι να επιλέξουμε να πάμε όπου θέλαμε. Τέλος φτάσαμε στο ξενοδοχείο, πήραμε βραδινό και πήγαμε να ξεκουραστούμε για να έχουμε δυνάμεις για την τελευταία ημέρα.

Την τελευταία ημέρα, αφού φάγαμε, πήγαμε στη Λειβαδιά. Καθίσαμε πολύ ώρα εκεί μαζί με τις φίλες μου, κοιτώντας το ποτάμι και χαζεύοντας το υπέροχο τοπίο της πόλης. Ύστερα πήγαμε να φάμε σε ένα εστιατόριο, όπου το φαγητό ήταν εκπληκτικό! Στην πορεία κατευθυνθήκαμε στην όμορφη Θήβα. Εκεί, επισκεφτήκαμε ένα μουσείο σε μία καταπληκτική περιοχή. Αυτός ήταν και ο τελευταίος μας προορισμός.

Στο ταξίδι για την επιστροφή περάσαμε τέλεια! Ήταν η καλύτερη τριήμερη εκδρομή που έχω πάει μέχρι τώρα…

Έλενα  Προσπαθοπούλου  (Γ2)

Σχολιάστε

Top