Κινηματογράφος

Η γέφυρα των κατασκόπων

spy_bridgeΠρόκειται για την ιστορία του Τζέιμς Ντόνοβαν (Χανκς), ενός δικηγόρου από το Μπρούκλιν, που βρίσκεται στο επίκεντρο του Ψυχρού Πολέμου όταν η CIA τον στέλνει σε μια σχεδόν αδύνατη αποστολή: τη διαπραγμάτευση της απελευθέρωσης ενός κρατούμενου Αμερικανού πιλότου. Να σημειώσουμε εδώ ότι η υπόθεση βασίζεται και αντλεί στοιχεία από πραγματικά γεγονότα.

Μετά την αποτροπή της θανατικής ποινής του πρώην πελάτη του, ο οποίος ήταν σοβιετικός κατάσκοπος αν και δεν το παραδέχτηκε ποτέ, δίνεται η ευκαιρία στον Ντόνοβαν, που ήταν ο πιο μισητός άνθρωπος στην Αμερική να γίνει ο πιο αγαπημένος και περισσότερο αποδεκτός.

Η αποστολή που του δίνεται είναι να προβεί σε διπλωματικούς χειρισμούς με τους Σοβιετικούς και να μεσολαβήσει ανεπίσημα στην ανταλλαγή του Άμπελ με τον Φράνσις Γκάρι Πάουερς, πιλότο που συνελήφθη από τους Σοβιετικούς, όταν οι τελευταίοι κατέρριψαν το κατασκοπικό αεροπλάνο του.

Πρόκειται για μια καταπληκτική ταινία χωρίς ελλείψεις, χάσματα ή αναχρονισμούς που απέδωσε με επιτυχία το κλίμα της εποχής, όπως ακριβώς ήταν κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Απίστευτη δράση και σε πολλά σημεία δημιουργούσε συναισθήματα έντονης αγωνίας. Πάρα πολύ καλή παραγωγή και σας προτείνω ανεπιφύλακτα να την δείτε όλοι!

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

star_warsΗ ταινία «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» μάς μεταφέρει τριάντα χρόνια μετά την καταστροφή του δεύτερου Ντεθ Σταρ που είδαμε στην «Επιστροφή των Τζεντάι». Από τα συντρίμμια της Αυτοκρατορίας έχει δημιουργηθεί το τυραννικό καθεστώς της Πρώτης Τάξης. Ο Φιν ένας λιποτάκτης κλώνος, η Ρέι μια πολυτάλαντη ρακοσυλλέκτρια, και ο πιλότος των αντιστασιακών δυνάμεων Πο Ντάμερον αποτελούν τους νέους τρεις καλούς ήρωες.

Από την άλλη, ο Κάιλο Ρεν  αναλαμβάνει το ρόλο του υπερ-κακού, ο οποίος παίρνει την θέση του Νταρθ Βέιντερ. Από τα τρέιλερ κιόλας έγινε γνωστή η επιστροφή του Χάρισον Φορντ στον ρόλο του Χαν Σόλο, ο οποίος ξαναπιάνει το τιμόνι του θρυλικού Millennium Falcon μαζί με τον πιστό  σύντροφό του Τσουμπάκα. Η πριγκίπισσα Λέια ηγείται της Αντίστασης, ενώ ο Λουκ Σκάιγουόκερ αποτελεί μυστήριο.

Βασικός άξονας της ταινίας είναι να βρεθεί το τελευταίο κομμάτι για να ολοκληρωθεί ο χάρτης που οδηγεί στον Λουκ Σκάιγουοκερ, αφού τον χρειάζεται η Αντίσταση για να νικήσει την ακατανίκητη Πρώτη τάξη!

Η ταινία αναγεννιέται  χωρίς πρωτοτυπία, αλλά με τον σωστό συνδυασμό νοσταλγίας, χιούμορ και θεάματος, που παρακολουθήσαμε στην πρώτη, αξεπέραστη ταινία της σειράς. Με λίγα λόγια η ταινία χρησιμοποίησε τους γνώριμους σε εμάς παλιούς χαρακτήρες, ανέδειξε νέους και η υπόθεση κατά την γνώμη ήταν πάρα πολύ καλή. Παρόλες  τις κακές κριτικές που διαβάσαμε ή ακούσαμε, σάς προτείνω να την δείτε – είτε είστε είτε όχι – fan των Star Wars!

 

Καραμήτρος Βάιος Γ1

Σχολιάστε

Top