Editorial vol 9

cover9Με το τέλος της σχολικής χρονιάς 2017-2018 ολοκληρώσαμε και το 9ο τεύχος του περιοδικού του σχολείου μας ΠΕΙΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ, κι είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι γι’  αυτό.

Οι δυσκολίες αυτό το χρονικό διάστημα ήταν πολλές: αρκετές εκπαιδευτικές επισκέψεις, οι διακοπές του Πάσχα, η προετοιμασία για τις τελικές εξετάσεις, η άνοιξη πάνω απ’ όλα και ο υπέροχος καιρός που ξεσηκώνει τα πλήθη, ειδικά τους εφήβους.

Όμως, τα παιδιά μας, οι μαθητές μας χάρη στην υπομονή και την επιμονή τους, στον ενθουσιασμό και την αφοσίωσή τους, στο κέφι τους, χάρη στη φιλότιμη και επίπονη προσπάθειά τους αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο γεγονότα, καταστάσεις, εμπειρίες, σκέψεις, όνειρα στις ακόλουθες σελίδες.

Σας προσκαλούμε λοιπόν και σας προτρέπουμε να ξεφυλλίσετε το περιοδικό μας, και να διαβάσετε και να απολαύσετε την ενθουσιώδη ματιά των παιδιών και την έμπειρη πια πένα τους.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τρία αφιερώματα που περιλαμβάνονται στο περιοδικό μας. Το πρώτο αφορά στους συγγραφείς Στέλιο Βισκαδουράκη και Ελένη Κατσαμά, οι οποίοι επισκέφτηκαν το σχολείο μας και ενέπνευσαν τους μαθητές μας με τα κείμενά τους και τον λόγο τους. Το δεύτερο αφιέρωμα σχετίζεται με τον αθλητισμό, στο οποίο εντάσσεται και η συνέντευξη με την αθλήτρια Αργυρώ Στρατάκη. Τα άρθρα του τρίτου αφιερώματος γράφτηκαν για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που επισκεφτήκαμε φέτος στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Επίσης, θα διαβάσετε για τον Εθελοντισμό που είναι – ή θα έπρεπε να είναι – τρόπος ζωής και άξια εκπρόσωπος αυτής της στάσης ζωής είναι η  Έλβη Καλλέργη που πρόσφερε τις υπηρεσίες της στην Τανζανία.

Θα ενημερωθείτε για κάποιους μύθους σχετικά με τη διατροφή μας, θα εκπλαγείτε από τις δεισιδαιμονίες που υπάρχουν σε διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ θα περιηγηθείτε και στην παλέτα των χρωμάτων, για να μάθετε τι αντιπροσωπεύει κάθε χρώμα.

Θα σας ταξιδέψουμε όμως και πάνω από τα σύννεφα -νοερά βέβαια- μέσω μιας συνέντευξης με τον Επισμηναγό (Ι) κύριο Λουκά Θεoχαρόπουλο, πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μουσική, χημεία και μαθηματικά δεν έμειναν φυσικά εκτός της ύλης του περιοδικού μας, επειδή, όπως θα διαβάσετε ή όπως ήδη γνωρίζετε, και οι τρεις αυτοί κλάδοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη ζωή.

Ποίηση, κριτικές βιβλίων και κινηματογραφικών ταινιών, γρίφοι κι ανέκδοτα σάς προτείνουμε να συντροφεύουν τον ελεύθερο χρόνο σας. Βέβαια, εάν βρίσκεστε σε κάποια παραλία, δελεαστικό θα ήταν να δοκιμάσετε «να σμιλέψετε την άμμο», αφού μελετήσετε το σχετικό άρθρο του περιοδικού μας.

Κι όταν επικρατεί μια αναστάτωση στην ψυχή σας (μαθητών και γονιών), σας προτρέπουμε να διαβάσετε και να εμπεδώσετε το άρθρο «Η εφηβεία φταίει»!

Καθώς διαπιστώνετε από τα παραπάνω, και αυτό το τεύχος του περιοδικού μας διαθέτει ποικιλία ύλης που καλύπτει όλα τα γούστα και τα ενδιαφέροντα μικρών και μεγάλων.

Ελπίζουμε να σας ικανοποιήσει και να γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο σας!

Σας ευχόμαστε να χαρείτε όσο το δυνατό πιο ξέγνοιαστα και ανέμελα το καλοκαίρι σας με σύντροφο το περιοδικό μας!!!

 

Ο Διευθυντής                                              Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Μανόλης Καρτσωνάκης                               Βάλια Πιτερού

Ασημένια Χαρκιωτάκη

Νίκος Ψαρουδάκης

Χαρά Μαρκάκη

Σχολιάστε

Top