Η μαύρη γάτα

Η μαύρη γάτα

Ένα παραμύθι από τη Μάγια Παπαδοπούλου (A3)

Κάποτε σε ένα μικρό, στενό δρομάκι κοντά σε μια πολυκατοικία ζούσαν πολλές γάτες. Αυτές οι γάτες είχαν διάφορα χρώματα, όπως άσπρο, πορτοκαλί, γκρι, καφέ κόκκινο, όλα τα μπλε και πράσινα χρώματα, εκτός όμως από το μαύρο.

Ξαφνικά μια μέρα εμφανίστηκε μια μαύρη γάτα. Όλες οι γάτες την κοιτούσαν περίεργα, διότι δε γνώριζαν από πού είχεblack_catέρθει, αλλά δεν τολμούσαν να την ρωτήσουν κιόλας. Και έτσι, αυτή η μαύρη γάτα έμενε συνεχώς μόνη της.

Κάποια στιγμή, βγήκε για βόλτα μια άσπρη γάτα. Καθώς προχωρούσε, πρόσεξε τη μαύρη γάτα να κάθεται στην άκρη – δεν την είχε ξαναδεί – και την πλησίασε. Η μαύρη γάτα είχε τα μάτια της δεκατέσσερα, επειδή δεν ήξερε για ποιο λόγο την πλησίαζε η ξένη άσπρη γάτα. Νόμιζε ότι θα της έκανε κακό. Το βλέμμα της πάγωσε και ο φόβος κυρίεψε την καρδιά της. Άρχισε να τρέμει …

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν εντελώς απρόσμενα. Όταν ήρθε δίπλα της, η μαύρη γάτα αλλά και οι γύρω γάτες, είχαν μείνει άφωνες. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η μαύρη με την άσπρη γάτα άρχισαν να συζητούν σαν δύο καλές φίλες, σαν να ήταν γνωστές από παλιά και ξαναβρίσκονταν τυχαία. Λίγο παραδίπλα οι άλλες γάτες προσποιούνταν ότι δεν έδιναν σημασία, στην πραγματικότητα όμως, παρατηρούσαν με προσοχή τι έλεγαν μεταξύ τους οι δύο γάτες.

-«Γιατί δε μιλάτε με αυτήν την γάτα τόσο καιρό, ενώ κάθεστε και ακούτε εμάς τώρα που συζητάμε;», είπε με αυστηρό τρόπο η άσπρη γάτα.

-«H άσπρη γάτα έχει δίκιο», είπε η κόκκινη γάτα.

Και από τότε όλες οι γάτες κατάλαβαν το λάθος τους, άλλαξαν τη συμπεριφορά τους και έκαναν παρέα όλες μαζί. Και ποτέ ξανά καμία γάτα δεν έμεινε μόνη της, έπαψαν να ασχολούνται με το χρώμα της καθεμιάς και επέλεγαν την παρέα τους με βάση τον χαρακτήρα τους.

Σχέδιο: Μάγια Παπαδοπούλου Α3

Σχολιάστε

Top