INFERNO

infernoΗ γνωστή και διάσημη ταινία Inferno είναι μία παραγωγή, η οποία βασίζεται στο πολυδιαβασμένο βιβλίο Inferno του Dan Brawn.

Η ιστορία έχει την αφετηρία της  στην Ιταλία, καθώς  στην πρώτη σκηνή του έργου ο δημιουργός της ταινίας τοποθετεί τον καθηγητή Λάνγκτον (πρωταγωνιστής) σε ένα νοσοκομείο της Φλωρεντίας μετά από ένα σοβαρό ατύχημα. Ξαφνικά ο πρωταγωνιστής δέχεται μία επίθεση, όμως αυτός και η νοσοκόμα που τον προσέχει, καταφέρνουν να ξεφύγουν από τη δεύτερη έξοδο του κτιρίου. Οι δύο πρωταγωνιστές καταφέρνουν να αποδράσουν μπαίνοντας σε ένα ταξί, το οποίο βρίσκεται ακριβώς έξω από το κτίριο. Η γυναίκα – νοσοκόμα φροντίζει τον καθηγητή Λάνγκτον στο σπίτι της για μία μέρα. Τότε ένα απρόοπτο γεγονός αλλάζει τα πάντα και αποτελεί την αφορμή για τις περιπέτειες που ακολουθούν …

Η πλοκή της ταινίας παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς τα γεγονότα εξελίσσονται γρήγορα και δραστικά. Οι ηθοποιοί, οι οποίοι είναι ιδιαιτέρως ταλαντούχοι, ενσαρκώνουν με επιτυχία τον ρόλο τους και τα κουστούμια είναι προσεγμένα και ταιριάζουν με τους ρόλους που υποδύονται οι ήρωες. Τα εφέ της ταινίας είναι πρωτότυπα και με πρωτοποριακή σχεδίαση και η μουσική σωστά επιλεγμένη, με ρυθμό που δημιουργεί αγωνία και προβληματισμό.

Το κύριο συναίσθημα κατά τη διάρκεια της προβολής ήταν η αγωνία, καθώς κάθε λεπτό που περνούσε παρουσιαζόταν κάποια ανατροπή όλο και πιο ενδιαφέρουσα, που έβαζε τους ήρωες σε νέες περιπέτειες. Η ταινία είναι καταπληκτική!!!

 Παύλος Καλφόγλου Β1

Μενέλαος Πρασανάκης Β2

Σχολιάστε

Top