Το μπουκαλάκι με το μέλι αφηγείται την ιστορία του

Συγγραφείς στο σχολείο μας

Δημιουργίες συμμαθητών μας εμπνευσμένες

από το έργο του Στέλιου Βισκαδουράκη

 

Το μπουκαλάκι με το μέλι αφηγείται την ιστορία του

Ένα διήγημα από τον Άρη Γκούβα (Β1)

 

Αύγουστος ήταν, νομίζω. Μια ηλιόλουστη αλλά ψυχρή αυγουστιάτικη ημέρα. Είχε αρχίσει πια να φαίνεται ότι το καλοκαίρι έφτανε στο τέλος του. Αλλά εκείνη την ημέρα ήταν διαφορετικά. Έμοιαζε πολύ χειρότερο. Σαν να ετοιμαζόταν να γίνει κάτι τραγικό. Όλοι ήταν σε κακή διάθεση, άνθρωποι και ζώα. Να φανταστείτε ότι ήταν η μόνη μέρα που ο Μούργος δεν προσπάθησε να πηδήσει τον φράχτη, για να ζευγαρώσει με τη σκυλίτσα μας, τη Δάφνη.

Ο Τσίχλας με πήρε στα χέρια του, για να φτιάξει το συνηθισμένο λιτό πρωινό του, φρυγανισμένο ψωμί με ταχίνι και μέλι. Μόλις τελείωσε, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και ξεκίνησε σκοντάφτοντας, για να πάει στη δουλειά του. Περίπου δύο ώρες μετά άρχισα να διακρίνω λίγο καπνό από το διπλανό σπίτι. Στην αρχή νόμιζα ότι η κυρά Μαρία είχε πάλι ξεχάσει το φαγητό στον φούρνο, αλλά το σπίτι πήρε φωτιά πολύ γρήγορα και μόλις αυτή άγγιξε το δικό μας, άρπαξε αμέσως, και τότε κατάλαβα τι ήταν αυτή η μυρωδιά. Ήταν βενζίνη που μάλλον οι Τούρκοι είχαν ρίξει κρυφά. Το σπίτι καιγόταν για ώρα και είχα πια απελπιστεί και πίστευα ότι δεν υπήρχε σωτηρία. Τότε ξαφνικά ένα χέρι μ’ έπιασε κι άρχισε να τρέχει. Ο Τσίχλας μου είχε έρθει να με σώσει!

Τα μόνα πράγματα που θυμάμαι από το ταξίδι μας είναι κλάματα και ταλαιπωρίες, αλλά τελικά φτάσαμε σώοι εδώ, και τώρα είμαστε ασφαλείς και μακριά από τον πόλεμο.

«Μέχρι τώρα δεν περνούσα καλά, μου έλειπε κάτι, ένας φίλος, και, μόλις σε είδα, ήξερα ότι τον είχα βρει», είπε ο Μελένιος τελειώνοντας. Ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο στόμα του Λαδάκη …

Φωτογραφία: Μιχάλης Κυραλάκης Β2 

Φωτογραφία: Μιχάλης Κυραλάκης Β2

Σχολιάστε

Top