Προστατεύω το Περιβάλλον, φροντίΖΩ τη γη!

314364505_5407408382705281_2292623429151793978_nΠΑΤΡΩΝΑ ΜΑΡΙΑ Α2

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Για να μην μολύνουμε το περιβάλλον υπάρχουν πολύ τρόποι και κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη:
Το σημαντικότερο και πιο διαδεδομένο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Όμως έχει κανείς αναρωτηθεί για ποιον λόγο κάνουμε ανακύκλωση και τι είναι αυτό; Τα σκουπίδια που πετάμε κάτω ρυπαίνουν το περιβάλλον άλλα κάποια στιγμή σίγουρα αλλοιώνονται, διασπώνται . Τα πλαστικά όμως; Τα πλαστικά δεν αλλοιώνονται σχεδόν ποτέ. Τα πλαστικά που δεν ανακυκλώνουμε π.χ. στη θάλασσα, τα ψάρια νομίζουν ότι είναι φαγητό και τα τρώνε. Αυτά φτάνουν στο πιάτο μας με αποτέλεσμα να τρώμε και το πλαστικό.

Το δεύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να μην χρησιμοποιούμε μεταφορικά μέσα όπου απελευθερώνουν καυσαέριο στην ατμόσφαιρα. Καλό θα ήταν ή να χρησιμοποιούμε τα Μ.Μ.Μ. γιατί μεταφέρουν περισσότερο κόσμο και απελευθερώνουν λιγότερα καυσαέρια από ένα αμάξι που μεταφέρει μόνο δύο άτομα. Ή να πηγαίνουμε εκεί που θέλουμε με τα πόδια ή με ποδήλατο και αν είναι μακριά ο προορισμός σας να πάρουμε το τραμ ή το τρένο που απελευθερώνει λιγότερα καυσαέρια από ένα αμάξι. Τέλος τα καυσαέρια παράγονται και από τα εργοστάσια τα οποία θα πρέπει να ελέγχουν τα καυσαέρια που βγάζουν.

Είναι αναγκαίο να φυτέψουμε περισσότερα δέντρα για να είναι καλύτερο και περισσότερο το οξυγόνο που αναπνέουμε!

Γιατί όλο αυτό γυρνάει εναντίον μας. Ο αέρας που αναπνέουμε είναι μολυσμένος από τα καυσαέρια και έτσι αρρωσταίνουμε. Κι εμείς και ο πλανήτης μας.

ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΣΥ!!!! ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ!!!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης