«Η χαμένη Ατλαντίδα» Είναι ένα χαμένο διαμάντι από μόνο του.

ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Β2

Αν τυχαίνει να είστε φαν της steampunk περιπέτειας και της αναζήτησης παλαιών μύθων σαν και εμένα, αυτή η ταινία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας. Η Disney είναι γεμάτη από υποτιμημένα  διαμαντάκια και δυστυχώς η ταινία μας, έτους 2001, δεν πήρε την αγάπη που της άξιζε. Αφήστε με να πω δύο λόγια για αυτή τη ταινία.

Η ταινία μας διαδραματίζεται στην Αγγλία του 1912 και  πρωταγωνιστής είναι ένας νεαρός, ο Mailo Thatch Ο οποίος είναι αρχαιολόγος και  έχει μεγάλα όνειρα για μεγάλες εξερευνήσεις. Για την ώρα όμως εργάζεται στο βρετανικό μουσείο ως ο ειδικός για τον θερμοστάτη. Το θέμα του χαμένου αυτού πολιτισμού του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρων χρόνια τώρα  και κάνει έρευνα μέρα και νύχτα για να βρει κάτι που θα τον βοηθήσει να βρει κάποιο στοιχείο  για αυτήν. Μέχρι που μια μέρα γίνεται η ανακάλυψη. Μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε ένα βιβλίο που θα τον βοηθήσει στην αναζήτησή του.  Πρώτα όμως, πρέπει να πάρει την έγκριση από τα μέλη του μουσείου.

Δεν θα μακρηγορήσω με την πλοκή γιατί  περιέχει spoilers, άλλα όπως είπα παρόλο που η πλοκή είναι απλή έχει και ανατροπές . Έχει υπέροχη μουσική, που ταιριάζει στην ατμόσφαιρα της ταινίας , γραμμένη από τον James Newton Howard που έχει γράψει soundracks για ταινίες όπως: » the dark night» ,       » Dune» και  «Raya and the last dragon».

Μπορεί το γεγονός ότι έχει βγει το 2001 να σας κάνει σκεφτικούς άλλα μην αφήσετε την παλιά ημερομηνία να σας πτοήσει. Το  animation έχει ένα μοναδικό στυλ το οποίο δύσκολα το βρίσκεις σε πολλές ταινίες. Είναι ατμοσφαιρικό, συνδυάζοντας την αίσθηση προόδου του έξω κόσμου, με την απομόνωση της Ατλαντίδας. Και την συνειδητοποίηση του  πόσο διαφέρουν αυτοί οι δύο κόσμοι όταν βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Είναι γεμάτο δυναμικές γυναίκες και ανθρώπους διαφόρων χορών, χωρίς στερεότυπα και με τη δική τους προσωπικότητα.

Τέλος,  μην αφήσετε την ηλικία για την οποία προορίζεται να σας κρατήσει από το να την απολαύσετε. Αυτή η ταινία έχει έναν τρόπο να τρυπώνει στις καρδιές πολλών ανθρώπων. Ανεξαρτήτως ηλικίας.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης