ΑΛΚΟΟΛ

ΣΑΡΑΠΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α4

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καταπονεί την καρδιά, προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφραγμάτων, εγκεφαλικών και καρδιακών παθήσεων. Μπορεί να προκαλέσει πρόωρο θάνατο καταναλώνοντας υπερβολική ποσότητα. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, το αλκοόλ είναι απ” τους κύριους παράγοντες τροχαίων ατυχημάτων. Διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία των ματιών, με αποτέλεσμα να κοκκινίζουν και να δείχνουν «ματωμένα». Επηρεάζει επίσης τα σήματα που στέλνουν τα μάτια στον εγκέφαλο, η όραση θολώνει και γίνεται δυσκολότερο να κρίνεις τις αποστάσεις και τις ταχύτητες.
Για το λόγο αυτό, σε πολλά τροχαία εμπλέκονται είτε οδηγοί είτε πεζοί, με υψηλά επίπεδα αλκοόλ στο αίμα τ. Μερικοί άνθρωποι εθίζονται με αυτό σοβαρά. Η υπερβολική ποσότητα αλκοόλ ερεθίζει το στομάχι και μπορεί να οδηγήσει σε ναυτίες, κράμπες, κοιλιακούς πόνους και διάρροια.
Η κατανάλωση τροφής πριν ή κατά τη διάρκεια επιβραδύνει την απορρόφηση του αλκοόλ από το αίμα τους .Μετά από αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να διαπιστώσεις ότι σου είναι πιο δύσκολο να ακούσεις τους ήχους ή να εντοπίσεις την πηγή τους . Το αλκοόλ εμποδίζει τον ύπνο REM (Rapid Eye Movement), που είναι η πιο σημαντική φάση του ύπνου, στερώντας σου έτσι τη δυνατότητα να ξεκουραστείς σωστά. Πρόσθεσε σε αυτά και την άσχημη αναπνοή, γιατί μπορεί το συκώτι να μεταβολίζει τη μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ. Επιβραδύνει ζωτικές λειτουργίες με αποτέλεσμα μπερδεμένη ομιλία, ασταθή κίνηση, διαταραγμένες αισθήσεις και ανικανότητα γρήγορης αντίδρασης.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές ,αν δούμε τους παράγοντες που κάνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα ή ζουν με αναπηρίες, το αλκοόλ βρίσκεται στην έβδομη θέση πίσω το κάπνισμα ή την υψηλή αρτηριακή πίεση.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ.

 

Αλκοόλ και οδήγηση έκαναν… παρέα και αυτές τις γιορτές! | Κοινωνία | ANT1  NewsΠες ΟΧΙ στο αλκοόλ νιώσε ελεύθερος του κ. Χάρη Ε. Κώνστα | ΑΤΤΙΚΟΣ  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης