Συντακτικό Σημείωμα

0

Το τεύχος Μαϊου αφιερώνεται στα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα 101 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Την Τετάρτη 17-5-2023 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Σχολείου η «3η Λογοτεχνική Συνάντηση Εκφραστικής Ανάγνωσης», όπου ….

ΑΙΟΛΙΚΗ ΓΗ

0

Λήψη αρχείου

Συνέχιση Ιστορίας

0

Που έγραφε ότι, αν δεν λυθεί το μυστήριο σε 5 ημέρες, η  πόρτα του σχολείου θα κλειδωθεί για πάντα και θα το σκεπάσει ένα μαύρο σύννεφο.Μόλις το διάβασα  φοβήθηκα ,τρομοκρατήθηκα, αλλά χάρηκα λίγο κιόλας, γιατί ….

Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ

0

Λήψη αρχείου

moutzan

ΓΡΑΜΜΑΤΑ στην Μουτζάν-Μαρτινέγκου

0

Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2022 Αγαπητή Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Είναι γνωστό ότι στην εποχή μας οι γυναίκες έπειτα από πολλούς και μακροχρόνιους αγώνες, έχουμε κερδίσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας.  Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ο σεξισμός ….

Τρέξιμο στον κεντρικό[2699]

Στον κεντρικό (ιστορίες κορονoϊού)

0

Πήρα την απόφαση να τρέχω στον κεντρικό, στην αγορά. Τα σκυλιά έχουν σαλέψει απ’ την κατάσταση τον τελευταίο καιρό, και δεν μπορώ σε καμία απ’ τις συνηθισμένες μας διαδρομές να τρέξω. Μάλλον δεν τα ταίζουν, ….

Ο Τυφλός, Γιώργος Σεφέρης[2696]

Ο Τυφλός, Γιώργος Σεφέρης

0

Ο ύπνος είναι βαρύς τα πρωινά του Δεκέμβρη μαύρος σαν τα νερά του Αχέροντα, χωρίς όνειρα, χωρίς μνήμη, κι ούτε ένα φυλλαράκι δάφνη. Ο ξύπνιος χαρακώνει τη λησμονιά σαν το μαστιγωμένο δέρμα κι η παραστρατημένη ….

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ( Πηνελόπη Δέλτα)[2692]

Η μηχανή του χρόνου – Πηνελόπη Δέλτα

0

Η Πηνελόπη Δέλτα ήταν ελληνίδα συγγραφέας και ίσως η σημαντικότερη στις κρίσιμες πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Έγινε γνωστή κυρίως για τα ιστορικά μυθιστορήματα της για παιδιά. Γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1874 στην Αλεξάνδρεια της ….