Συνταγή για σπιτικό παγωτό !

Υλικά

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 250 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • καραμέλα
  • sprinkles σοκολάτας
  • πουράκι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Μεταφέρουμε τον κάδο στην κατάψυξη για 45 λεπτά.
  • (Σε αυτό το σημείο θα έχει παγώσει λίγο το μείγμα στα τοιχώματα του μπολ.)
  • Αφαιρούμε τον κάδο από την κατάψυξη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τον κάδο στην κατάψυξη για ακόμα 45 λεπτά. (Σε αυτό το σημείο θα έχει σφίξει παραπάνω το μείγμα στο κέντρο αλλά και στα τοιχώματα του μπολ.)
  • Αφαιρούμε τον κάδο από την κατάψυξη και χτυπάμε ξανά με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 1-2 φορές ακόμα, μέχρι να σφίξει και να αφρατέψει το μείγμα μας.
  • Μόλις σφίξει αρκετά το μεταφέρουμε σε μια μεταλλική φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ. και το τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από την κατάψυξη και σερβίρουμε με καραμέλα, sprinkles σοκολάτας και πουράκι.

πηγή: Άκης Πετρετζίκης