Υλικά
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 250 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- καραμέλα
- sprinkles σοκολάτας
- πουράκι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Μεταφέρουμε τον κάδο στην κατάψυξη για 45 λεπτά.
- (Σε αυτό το σημείο θα έχει παγώσει λίγο το μείγμα στα τοιχώματα του μπολ.)
- Αφαιρούμε τον κάδο από την κατάψυξη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε τον κάδο στην κατάψυξη για ακόμα 45 λεπτά. (Σε αυτό το σημείο θα έχει σφίξει παραπάνω το μείγμα στο κέντρο αλλά και στα τοιχώματα του μπολ.)
- Αφαιρούμε τον κάδο από την κατάψυξη και χτυπάμε ξανά με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 1-2 φορές ακόμα, μέχρι να σφίξει και να αφρατέψει το μείγμα μας.
- Μόλις σφίξει αρκετά το μεταφέρουμε σε μια μεταλλική φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ. και το τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από την κατάψυξη και σερβίρουμε με καραμέλα, sprinkles σοκολάτας και πουράκι.
πηγή: Άκης Πετρετζίκης
