«Ο τετράποδος κλέφτης»

1η Δημοσίευση: Δεκέμβριος 2021

Συντάκτης Άρθρου: Μαζιώτη Χριστίνα (Α1)

________________________________________________________

     Αγαπημένο μου ημερολόγιο, φέτος πιάσαμε τον κλέφτη που μας έτρωγε ό,τι γλυκό έψηνε η μαμά! Κάθε χρόνο μας το έκανε. Όλα ξεκίνησαν την Τέταρτη  20  Δεκεμβρίου, όταν η θεία Μαρίνα, ο θείος Ανδρέας, η ξαδέλφη μου η Άρτεμις και ο σκύλος της ο Αστέριος μας επισκέφθηκαν για τις γιορτές. Μόλις τακτοποιήθηκαν στα δωμάτιά τους, τα μικρά δίδυμα αδέλφια μου, ο Βαγγέλης και ο Χαράλαμπος, η Άρτεμις κι εγώ, μαζευτήκαμε  στο δωμάτιό μου. Μετά από λίγο, άρχισα να λέω:

- Αυτό, δεν πάει άλλο! Φέτος, θα πιάσουμε τον κλέφτη, αλλιώς δε θα έχουμε ούτε μελομακάρονα ούτε κουραμπιέδες ακόμα και για τον Αϊ Βασίλη!

- Έχεις δίκιο!, μου απάντησε ο Βαγγέλης.

- Και θα του στήσουμε παγίδα., συμπλήρωσε η Άρτεμις.

- Ναι!!!, απαντήσαμε όλοι ενθουσιασμένοι. Μετά λοιπόν, είπαμε στη μαμά πως βρήκαμε τρόπο να πιάσουμε τον κλέφτη. Η μαμά χαρούμενη, πήγε στην κουζίνα, να φτιάξει μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Είπαμε να ακολουθήσουμε το σχέδιο του Χαράλαμπου το οποίο ήταν να μείνουμε ξύπνιοι μέχρι αργά το βράδυ και να περιμένουμε να εμφανιστεί ο κλέφτης, όμως δεν έγιναν όλα όπως τα σχεδιάσαμε. Στις 8 ακριβώς, κρυφτήκαμε σ “ένα ντουλάπι της κουζίνας αλλά ο κλέφτης δεν εμφανιζόταν. Κατά τις 10, ο Βαγγέλης και ο Χαράλαμπος, πήγαν στα κρεβάτια τους. Είχε πάει 11 και μισή, εγώ και η Άρτεμις, κοιμόμασταν όρθιες και κατά τις 12, μας πήρε κυριολεκτικά ο ύπνος.

   Το πρωί, όταν ξυπνήσαμε εγώ και η Άρτεμις στο ντουλάπι, βρήκαμε την πιατέλα με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες άδεια! Μόλις ξύπνησαν ο Βαγγέλης και ο Χαράλαμπος, πήγαμε όλοι μαζί και πάλι στο δωμάτιό μου όπου άρχισα να λέω:

- Αυτός ο κλέφτης είναι ύπουλος!

- Μην ανησυχείς, με καθησύχασε η Άρτεμις. Ήρθε η ώρα να εφαρμόσουμε το δικό μου σχέδιο.

Το σχέδιο της Αρτέμιδος, ήταν να ρίξουμε αλεύρι στο πάτωμα κι έτσι, ο κλέφτης, θα άφηνε ίχνη. Κι έτσι έγινε. Το άλλο βράδυ, αφήσαμε ένα πιάτο με τρία μελομακάρονα για δόλωμα. Το πρωί, βρήκαμε πατημασιές και δε διστάσαμε να τις ακολουθήσαμε. Καθώς άρχιζαν να φαίνονται πιο αχνές, οδηγούσαν στο δωμάτιο της Αρτέμιδος και μόλις τελείωσαν τα ίχνη, μείναμε όλοι με το στόμα ανοιχτό! Πάνω στο κρεβατάκι του, βρήκαμε τον Αστέριο γεμάτο σιρόπια στη μουσούδα του! Αυτός ήταν ο κλέφτης τελικά!!! Τρέξαμε να το πούμε στη μαμά που κι αυτή δυσκολεύτηκε να το πιστέψει. Οπότε, τη φέραμε στο δωμάτιο και δεν πίστευε στα μάτια της.

   Έτσι, η μαμά, κάθε φορά που δεν είναι στην κουζίνα, βάζει την πιατέλα με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες σ” ένα ψηλό ράφι. Ένα απόγευμα μάλιστα, επειδή μας ενέπνευσε ο Αστέριος, εγώ, ο Βαγγέλης, ο Χαράλαμπος και η Άρτεμις, φάγαμε μερικά….. Όμως πρέπει να μας δώσει κάποιες συμβουλές, διότι η μαμά μάς έπιασε στα πράσα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης