Η σημασία της διατροφής στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

        Η σημασία της διατροφής στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.                                   

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη αλλά και την υγεία του παιδιού, ιδιαίτερα στην εφηβεία είναι η διατροφή. Μια διατροφή μη επαρκής σε απαραίτητα για τον οργανισμό συστατικά μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη τόσο πνευματική όσο και σωματική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα εξασθενεί και το ανοσοποιητικό μας κάνοντάς μας πιο ευάλωτους, ειδικότερα στην περίοδο πανδημίας που διανύουμε. Υπάρχουν διάφορες τροφές που θα μας δυναμώσουν αλλά και θα τονώσουν το ανοσοποιητικό μας:

  • Αβοκάντο, καρότα, πιπεριές, ακτινίδια, ψάρια πλούσια σε λιπαρά, οστρακοειδή, γαρίδες, σπόρους κολοκύθας, μανιτάρια της ποικιλίας shiitake και maitake, σουσάμι, φουντούκια και καρύδια. ΤΙP: Προσθέστε ξηρούς καρπούς  μέσα σε γιαούρτι ή και δημητριακά

 

 image (3) image (2)

  • Αυξήστε την κατανάλωση σε φρέσκα φρούτα, σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και το κουνουπίδι, κίτρινα και βαθύ πορτοκαλί λαχανικά, όπως καρότα, κολοκύθες καθώς και όσπρια.

 

  • Πίνετε αποσταγμένο νερό στον ατμό (όχι νερό της βρύσης), και πολλά ποτήρια υγρών ημερησίως-οκτώ ή και περισσότερα ποτήρια-για να καθαρίζονται οι τοξίνες από το σώμα. Όλα τα κύτταρα και ζωτικά συστήματα του οργανισμού έχουν ανάγκη από νερό. Πίνετε άφθονο νερό, ακόμη και αν δεν είστε διψασμένοι.

 

  • Αποφύγετε αλάτι, αλλαντικά, τηγανητά, αναψυκτικά, κρέατα και τυριά κολατσιού, αλκοόλ, καφεΐνη, και συμπυκνωμένες πηγές ζάχαρης-τα τρόφιμα αυτά μπορούν να μειώσουν τα φυσικά επίπεδα άμυνας.

 

2020-12-18 18_17_48-ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Microsoft Word

 

Με την ένταξη των παραπάνω τροφών στην διατροφή μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ασθένειες και ιούς, καθώς ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας κυρίως τώρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την γνωστή σε όλους πανδημία κορονοΪου (covid19).

Πηγές: athlometrix.com , tofarmakeiomou.gr

 

Συντάκτες: ΜΑΡΙΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ, ΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης