Ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη της τεχνολογίας

Γεια σας! Είμαστε τα παιδιά της τεχνολογίας και με τα άρθρα μας θα μαθαίνετε για το κάθε νέο τεχνολογικό επίτευγμα που κυκλοφορεί και κάνει τη ζωή μας ευκολότερη ή κάποιες φορές περιπλοκότερη.

Πριν μπούμε όμως σε ειδικότερα θέματα θα σας επιχειρήσουμε μια ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Καλή σας ανάγνωση!

Με τον όρο τεχνολογία εννοούμε καθετί το οποίο έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος για να κάνει ευκολότερη και ποιο πρακτικότερη την ζωή του. Παραδείγματος χάρη εφεύρεση τουκρεβατιού για την παλιά εποχή θεωρούνταν μια σπουδαία τεχνολογική ανακάλυψη όταν ανακαλύφθηκε μιας και οι άνθρωποι κοιμόντουσαν στο πάτωμα μέχρι τότε. Στη σύγχρονη εποχή είναι γεγονός το ποσό ραγδαία αναπτύσσεται η τεχνολογία αν συγκρίνουμε βέβαια με το πως η τεχνολογία αναπτυσσόταν τα παλιότερα χρονιά. Όλη αυτή η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει προφανώς ένα αντίκτυπο στην ζωή του ανθρώπου και το ερώτημα είναι άμα τον επηρεάζει θετικά η αρνητικά.

Αυτό που μπορούμε σιγουρά να πούμε είναι πως η τεχνολογία έχει σιγουρά θετική επίδραση στην ζωή του ανθρώπου μιας και την έχει κάνει ευκολότερη. Αρχικά ο ρόλος της τεχνολογίας στον τομέα της παραγωγής αγαθών έπαιξε καταλυτικό ρολό μιας και με την εφεύρεση της μηχανής τα  χεριά του ανθρώπου ¨ελευθερωθήκαν¨ επιτρέποντας του την μαζική παραγωγή προϊόντων.

 

τεχνο1

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα αναπτύχθηκε και η ιατρική επιστήμη μια και τα φάρμακα που εφευρέθηκαν ήταν αποτελεσματικότερα από τις ιατρικές μεθόδους που χρησιμοποιούνταν τότε (πχ ξεμάτιασμα).Συνεπώς η συμβολή της τεχνολογίας υπήρξε σημαντική τόσο στον ιατρικό τομέα αλλά τόσο και στον εργατικό τομέα.

Πράγματι η τεχνολογία υπήρξε ¨κλειδί¨ για πολλούς τομείς στην ζωής του ανθρώπου παρόλα αυτά η τεχνολογία εκτός από την θετική της πλευρά έχει και την αρνητική της.

Αρχικά το κινητό τηλέφωνο που για πολλούς αποτελεί μια αθώα συσκευή εκπέμπει ακτινοβολία η οποία έχει κακό αντίκτυπο για την υγειά του ατόμου. Εκτός από αυτό το όλο θέμα με το διαδίκτυο έχει αποξενώσει τον άνθρωπο και τον έχει εντάξει σε μια εικονική ζωή που διαφέρει από την πραγματική του και αυτό εντοπίζεται στην χρήση των socialmediaαπό τους νέους. Τέλος η τεχνολογία έχει κάνει τον άνθρωπο ¨πλαδαρό¨ μιας και όλα πλέον στην εποχή που ζούμε γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πράγματι θα μπορούσαμε να πούμε πως η τεχνολογία έχει ¨δυο¨ πρόσωπα και από αυτά τα δυο το άτομο θα πρέπει να κοιτάξει το θετικό  χωρίς κάνει κατάχρηση αυτής. Συμπερασματικά η τεχνολογία εξυπηρετεί τον άνθρωπο μόνο όταν αυτός την χρησιμοποιεί με μέτρο.

Συντακτική ομάδα

Σταύρος Μακρίδης

Αναστάσιος Πελίδης

Γιάννης Μαράντος

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης