Γεύσεις από Κιλκίς

Γεύσεις από Κιλκίς

   Η κουζίνα του Κιλκίς είναι μια κουζίνα πολυπολιτισμική, αφού στην περιοχή αυτή συναντώνται άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή. Επομένως, οι γαστρονομικές τους συνήθειες ποικίλουν και ο τρόπος μαγειρέματος που χρησιμοποιούν διαφέρει. Αυτή λοιπόν είναι η πλούσια κληρονομιά που έχουν φέρει από τις πατρίδες τους.

Μελετώντας την κιλκισιώτικη κουζίνα μπορεί κανείς να εντοπίσει ενδιαφέρουσες συνταγές, εύκολες στην παραγωγή και πεντανόστιμες στη γεύση. Η ποντιακή κουζίνα κυριαρχεί με τα γαλακτοκομικά και τα ζυμαρικά της, η Ανατολικό-Ρωμυλιώτικη με τα τουρσιά και τα φασόλια, η ντόπια Μακεδονική με τις πίτες και τα κρέατα, η Θρακιώτικη με τα κρεατοσκευάσματα και τους τραχανάδες, η Μικρασιατική με τις ντελικάτες και αρωματικές γεύσεις της, η Καππαδοκική με τους παστουρμάδες και τα μπαχάρια και η Σαρακατσάνικη με τις μοναδικές της πίτες.

Συμπεραίνουμε λοιπόν, πως ότι η κουζίνα του Κιλκίς είναι σίγουρα άξια δοκιμής. Η γευστική της κουλτούρα και οι ιδιαίτερες ρίζες της αποτελούν ένα γαστρονομικό απόθεμα, το οποίο διατηρήθηκε με πείσμα, αγάπη και περηφάνια από τους κατοίκους της περιοχής του Κιλκίς στο πέρασμα των χρόνων.

 

 

Βιογραφία:

https://www.enjoykilkis.gr/el/%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

https://www.athinorama.gr/travel/greece/guide.aspx?artid=1176&did=382&aid=710065

Οι μαθητές:

Οδυσσέας Βιολιτζής

Κωνσταντίνος Καλογιάννης

Βικτορία Καουρματσίδου

Νικόλαος Ευθυμίου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης