Τα γλυκά που δοκιμάσαμε στην Αθήνα

ΑΠΟ: ΚΑΡΑ ΑΛΗ ΜΠΙΛΓΚΕ - Μαρ• 15•19

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τα γλυκά και τις συνταγές τους που δοκιμάσαμε στην εκδρομή μας πριν λίγες μέρες στην Αθήνα.

                                         ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

Συστατικά

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 180 ml ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
  • 300 ml. κρεμά γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κιλό τυρί μασκαρπόνε
  • 60 ml. καφές εσπρέσο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 2 συσκευασίες έτοιμα σαβαγιάρ
  • 1 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους αυγού και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε σε αυτό το ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός, για 2 – 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να ξεκινήσει να δένει.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να κρυώσει τελείως.

Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με σύρμα μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί.

Αφού κρυώσει το μείγμα γάλακτος , το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό το τυρί μασκαρπόνε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με το ρούμι.

Κόβουμε τα σαβαγιάρ στη μέση και τα βουτάμε μέσα στο μείγμα του καφέ.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο ενός ορθογώνιου σκεύους 18 * 28 εκ.

Απλώνουμε από πάνω τους το μισό μείγμα του μασκαρπόνε και στη συνέχεια απλώνουμε πάνω από αυτό τη μισή σαντιγί.

Έπειτα προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε, την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το κακάο.

Καλύπτουμε το σκεύος με μία διαφανή μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 – 6 ώρες μέχρι να δέσει το γλυκό και σερβίρουμε.

Σχετική εικόνα

                                Τρουφάκια

Συστατικά

 

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ:
  • 150 ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • 50 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 300 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. Φουντούκια, καβουρδισμένα και πολύ ψιλοκομμένα
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
  • 220 γρ. Φουντούκια θρυμματισμένα
  • 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 2 λεπτά.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν-μαρί.

Αφαιρούμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε ξανά.

Σκεπάζουμε πάλι το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 1 ½  ώρα.

Μερίδες: 15–20 τμχ.

Χρόνος εκτέλεσης: 1½ ώρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρουφάκια

                  Σουφλέ Σοκολάτας

Συστατικά

  • 125 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 ml Κρέμα Γάλακτος NOYNOY πλήρης
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 60 γρ. Ζάχαρη
  • 20 γρ. Αλεύρι μαλακό
  • Αλεύρι & ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο για τα μπολάκια

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι να σφίξουν. Τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας και ρίχνουμε το αλεύρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 4-6 πυρίμαχα μπολάκια, όπου ρίχνουμε το μείγμα του σουφλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230°C για 6’-8’.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 5’ και σερβίρουμε, αφού έχουμε περιχύσει με την κρέμα γάλακτος NOYNOY.

Σουφλέ Σοκολάτας

                     Παραδοσιακό Εκμέκ

Συστατικά

  • Υλικά για τη βάση
  • 100 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 350 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φακελάκι μαχλέπι σε σκόνη (8gr το κάθε φακελάκι)
  • 1 φακελάκι μαστίχα (8gr το κάθε φακελάκι)
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 3 φακελάκια μαγιά ξηρή (8gr το κάθε φακελάκι)
  • 760 γρ. αλεύρι σκληρό
  • Υλικά για το σιρόπι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • Υλικά για την κρέμα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. κορν φλαουερ
  • 200 ml NOYNOY Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
  • 300 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες
  • 2 μπατόν βανίλιας
  • 50 γρ. NOYNOY Bούτυρο

Εκτέλεση

Για τη βάση:
Ζεσταίνουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά (40˚C) τη ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης, το NOYNOY Βούτυρο και τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαχλέπι.

Χτυπάμε τα αυγά και τον κρόκο σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε τη μαστίχα και το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύοντας, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και χαράσσουμε επάνω της ένα σταυρό.

Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη (χωρίς να ακουμπάει στη ζύμη) και την αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα να διπλασιαστεί σε ζεστό περιβάλλον για 1 ½ ώρα περίπου.

Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη, πατώντας την ελαφρά με τα χέρια μας. Αλευρώνουμε ελάχιστα (πουδράρουμε) τον πάγκο εργασίας μας και πλάθουμε τη ζύμη μας, έτσι ώστε να της δώσουμε το επιθυμητό σχήμα.

Στρώνουμε τη ζύμη μας σε μία λαμαρίνα. Την αφήνουμε για 45 λεπτά περίπου να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον, μέχρι να έχει το διπλάσιο από το αρχικό της μέγεθος.

Ψήνουμε στους 170˚C στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε, με το σιρόπι μας να είναι κρύο.

Για την κρέμα:
Με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε τη ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης με το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες και τη βανίλια.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά με μια κουτάλα το μισό από το ζεστό μείγμα στα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Επιστρέφουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς για μερικά λεπτά και, όταν βεβαιωθούμε ότι έχει πήξει καλά, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι αυτό να αφομοιωθεί στο μείγμα. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ρηχό σκεύος (π.χ ταψί) και τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται της κρέμας για να μην σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνειά της.

Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν κρυώσει, τη χτυπάμε με το σύρμα στο μίξερ για να αφρατέψει και καλύπτουμε με αυτήν την σιροπιασμένη βάση του γλυκού μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μας για 3 ώρες. Διακοσμούμε με άγλυκη σαντιγί πριν το σερβίρουμε.

Παραδοσιακό Εκμέκ

ΠΗΓΗ: https://www.stronoumetrapezi.gr/  (25/2/2019)

Σχολιάστε

Top