Νηστίσιμα φαγητά για την Καθαρά Δευτέρα

ΑΠΟ: polyhronia - Μαρ• 15•19

Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και ταυτόχρονα η Σαρακοστή… Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικές νηστίσιμες συνταγές!

Ταραμοσαλάτα

Υλικά

170 γρ.. λευκός ταραμάς

2 πράσα, ψιλοκομμένα

100 ml χυμό λεμόνι

120 ml ελαιόλαδο

5-6 μέτριες πατάτες, βρασμένες

Εκτέλεση

Βάλτε τα ψιλοκομμένα πράσα στο μπλέντερ. Όταν πολτοποιηθούν, προσθέστε τον ταραμά και λίγο -λίγο το ελαιόλαδο, χτυπώντας τα μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.

Αφού βράσετε και καθαρίσετε τις πατάτες, βάλτε τις στο μπλέντερ και προσθέστε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι, χτυπώντας και δοκιμάζοντας, ώστε να πετύχετε το αποτέλεσμα που προτιμάτε.

Πατάτες γιαχνί

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά.
  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα σκόρδα σε φέτες.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, τις πατάτες και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 40-45 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φέτα, ελαιόλαδο, ρίγανη, μαϊντανό και πιπέρι.

 

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • πιπέρι
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. ρίγανη

 

Σχολιάστε