Μη σου πέσει σοβάς στο κεφάλι!

Το σχολείο μας δεν είναι το καλύτερο αλλά ούτε το χειρότερο. Δίπλα του είναι ένα άλλο σχολείο, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, με το οποίο μοιραζόμαστε το προαύλιο και μπορούμε να παίξουμε μαζί.

Το σχολείο μας είναι μεγάλο και με πολλές τάξεις, 11 για την ακρίβεια.   Οι τάξεις δεν είναι σε άριστη κατάσταση αλλά καλύτερο από το να σου πέφτει σοβάς στο κεφάλι. Υπάρχει μια τάξη πληροφορικής, μια τάξη μουσικής, το τμήμα ένταξης  αλλά το καλύτερο από όλα είναι η πληροφορική.

Έχει δυστυχώς  τούρκικες τουαλέτες και η μόνη κανονική τουαλέτα είναι για τα πρωτάκια. Υπάρχει  μια γέφυρα που ενώνει το άλλο σχολείο με το προαύλιο. Η γέφυρα αυτή είναι κατασκευασμένη από το  1933. Τα σίδερα της γέφυρας είναι σκουριασμένα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος και μπορεί να πάθει κανένα παιδί «τέτανο», αν πέσει και χτυπήσει κοντά στις κολόνες της γέφυρας. Οι υπεύθυνοι του Δήμου Κορινθίας  αφαίρεσαν τους σοβάδες , τοποθέτησαν κορδέλα και πλέον απαγορεύεται να περνάμε από κάτω (όλα αυτά βέβαια έγιναν μετά από αρκετούς μήνες και αφού το πρόβλημα έγινε γνωστό από τα κανάλια).

Μάξιμος Φραγκογιάννης και Πλάτωνας Μπούνας , μαθητές του τμήματος Ε1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης