Σχολική Διαμεσολάβηση: Ένα ακόμα βαρετό μάθημα…;

της Δήμητρας Κλήμη (Τμήμα Β3)

Η απάντηση είναι «ΟΧΙ».

Ως μέλος της σχολικής διαμεσολάβησης του σχολείου μας, σας διαβεβαιώ πως δεν πρόκειται για κάποιο βαρετό μάθημα, αλλά για μια ευκαιρία να ζήσετε και να διδαχθείτε κάτι ξεχωριστό!
Σίγουρα οι περισσότεροι θα γνωρίζετε από συμμαθητές σας που είναι μέλη, πως στην σχολική διαμεσολάβηση, οι επιλεγμένοι μαθητές εκπαιδεύονται στο να βοηθούν στην εύρεση λύσεων διαφόρων προβλημάτων του σχολείου, που έχουν να κάνουν με την λεκτική ή και τη μη λεκτική βία. Ίσως ακούγεται βαρετό και κάτι που δεν αξίζει ιδιαίτερη προσοχή, όμως είναι ένα από τα σημαντικότερα ελαττώματα της κοινωνίας μας, που ευτυχώς, με δράσεις σαν και αυτήν, ίσως σταματήσει.
Οι μαθητές που έχουν την τιμή να βρίσκονται στην ομάδα σχολικής διαμεσολάβησης, διδάσκονται ακόμα στο πως να διαχειρίζονται καθημερινά συναισθηματικά προβλήματα όπως για παράδειγμα τον θυμό.
Προσωπικά, με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη το γεγονός πως είμαι μέλος αυτής της υπέροχης ομάδας και υποστηρίζω πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία. Εύχομαι να αναδείχθηκε η σημαντικότητα της δράσης αυτής στον παραπάνω λόγο μου και ελπίζω περισσότεροι μαθητές να ασχοληθούν με αυτήν, επειδή είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό!

2 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια, Δήμητρα, για την αυθόρμητη και πλούσια σε συναίσθημα και εκτίμηση κριτική σου! Η συμμετοχή σου και όλων των μαθητών στη συγκεκριμένη ομάδα πλουτίζει τις δράσεις και ενσαρκώνει το όραμα του σχολείου μας!

Υποβολή απάντησης