editorial

Στο πέμπτο τεύχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας του σχολείου μας επικεντρωνόμαστε σε θέματα σχετικά με την Τέχνη, τα «ταξίδια», τα βιβλία και τις άγιες μέρες του Πάσχα!

Το εξώφυλλο του τεύχους αυτού είναι μία δημιουργία του καθηγητή των εικαστικών του σχολείου μας, Μάρκου Ντέμκα. Πρόκειται για ένα έργο που δημιουργήθηκε το 2009 και είναι μέρος από μία σειρά έργων που επιχειρούν να ανασύρουν κάποιον προβληματισμό πάνω στο θέμα του υπερκαταναλωτισμού. Είναι φτιαγμένο με ακρυλικά και κάρβουνο. Επίσης, προθυμοποιήθηκε να δώσει μία συνέντευξη στη συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας και τον ευχαριστούμε θερμά για την κίνησή του αυτή αλλά και για τη συνολική του καλλιτεχνική παρουσία και προσφορά τόσο στην εφημερίδα μας, όσο και στο σχολείο μας. Μέσα από τη συνέντευξη και τη συζήτηση γύρω από την αξία της Τέχνης έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε όχι μόνο τα δικά του έργα αλλά και να γνωρίσουμε καλλιτέχνες του 20ου αιώνα και να έρθουμε σε επαφή με καλλιτεχνικά ερεθίσματα.

Ταυτόχρονα, έχουμε τη δυνατότητα σ’ αυτό το τεύχος να ταξιδέψουμε! Μέσα από την εξαιρετική ιδέα της κ. Δήμητρας Γιαννακάκη, καθηγήτριας των Γαλλικών, μεταφερόμαστε στο υπέροχο Παρίσι και γνωρίζουμε τα πιο σημαντικά του αξιοθέατα! Ακούστε και την δραματοποίηση του ταξιδιού μας σε podcast! Θα σας βάλουμε σε πειρασμό να το σκεφτείτε σοβαρά αυτό το ταξίδι! Και δεν θα σταματήσουμε τα ταξίδια μας εδώ! Θα ταξιδέψουμε και σε άλλα μέρη, όπως το Λονδίνο και το Βερολίνο μέσα από τα αντίστοιχα μαθήματα των Αγγλικών και των Γερμανικών! ….loading!

Τέλος και το πιο σημαντικό, αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα να μην ξεχνάμε ότι κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν και περνάνε δύσκολα για κάποιο λόγο. Ας είμαστε δίπλα τους, όπως ο καθένας μπορεί!

Για σένα, Παναγιώτη, στη μνήμη σου, το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να εκφράσουμε τις σκέψεις μας και τη συμπαράστασή μας στο σχολείο σου. Καλή Ανάσταση!

Η συντακτική ομάδα

1 Σχόλιο

  1. Αγαπητή Ματίνα και μέλη της συντακτικής ομάδας,
    τι εξαιρετική δουλειά! Ένα ακόμη τεύχος με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα! Συγχαρητήρια σε όλους!
    Επίσης, σας στέλνουμε τις ευχαριστίες και την αγάπη μας για τη στήριξή σας.
    Τέλος, ευχόμαστε από καρδιάς Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και ευτυχία!

    Με εκτίμηση

    Η συντακτική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης
    e-ματιά του 1ου

Υποβολή απάντησης