Πρώτο Τεύχος 5ο Γυμνάσιο Ευόσμου

Γιορτές των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα (σύνθετη λέξη της δημοτικής Χριστός + γέννα) δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ” επέκταση το σύνολο των εορτών από της Γεννήσεως μέχρι των Θεοφανίων. Το χρονικό διάστημα που περικλείει τις γιορτές των Χριστουγέννων,  Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων, ....

Χωρίς εικόνα

O Eniac

  Ο ENIAC σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε υπό την εποπτεία των Τζον Μόχλι (John Mauchly), Καθηγητή Φυσικής και Τζον Έκερτ (John Presper Eckert), έναν από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια για την έγκαιρη ….

Χωρίς εικόνα

Ονειρούπολη Δράμας – Το Χωριό του Άη Βασίλη

Έφτασαν οι ομορφότερες ημέρες. Αυτές που τα ξωτικά των Χριστουγέννων μαζί με τα παιδιά στη Δράμα, μεταμορφώνουν τον κήπο με τα πανύψηλα πλατάνια και τις λίμνες στο λαμπερό χωρίο του Άη Βασίλη. Κατασκευάζουν ξύλινα σπίτια, ….

Χωρίς εικόνα

Το αυτόματο αυτοκίνητο της BMW i3

Συγκλονιστικό!! BMW i3   To BMW i αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας. Αντιπροσωπεύει το όραμα των ηλεκτρικών αυτοκίνητων και των υπηρεσιών κινητικότητας, την εμπνευσμένη σχεδίαση και τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας premium που ….

Χωρίς εικόνα

Η Βασιλόπιτα

Το φλουρί της βασιλόπιτας   Την πρώτη μέρα κάθε νέου έτους, είθισται να κόβουμε μία βασιλόπιτα μέσα στην οποία έχει τοποθετηθεί ένα φλουρί. Σε εκείνη ή εκείνον που θα τύχει το κομμάτι με το φλουρί, ….

Χωρίς εικόνα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΈΜΗΣΗ ΤΟΥΣ —Έλλειψη νερού –  Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται και η κλιματική αλλαγή προκαλεί ανομβρίες και ξηρασίες, η έλλειψη υδάτινων πόρων αναδεικνύεται σε μείζον περιβαλλοντικό ….

Χωρίς εικόνα

Το ρόδι

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  Tο σπάσιμο του ροδιού Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, η οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία και ο νοικοκύρης κρατάει στην τσέπη του ένα ρόδι, για να το λειτουργήσει. Γυρνώντας σπίτι, πρέπει να χτυπήσει το κουδούνι της ….

Χωρίς εικόνα

Η Ρύπανση του Περιβάλλοντος

Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι η αλλοίωση της μορφής του περιβάλλοντος και της ισορροπίας του ανθρώπου με τη φύση. Ο ίδιος ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος γι’ αυτή την καταστροφή, ο οποίος ….

Χωρίς εικόνα

Παρίσι

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ   Τα Χριστούγεννα στη Γαλλία συμβάλουν στην εορταστική κορύφωση του έτους. Σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες η εποχή πριν τα Χριστούγεννα,  είναι αρκετά σημαντική και πολύ οικογενειακή για όλους. Η ….