Τέταρτο Τεύχος- Άνοιξη 2018 - Οι γνώσεις μας ανθίζουν

CAPOEIRA

Η Καποέιρα είναι Βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη. Αναπτύχθηκε αρχικά από Αφρικανούς σκλάβους στη Βραζιλία, ξεκινώντας από την αποικιοκρατική περίοδο. Συμμετέχοντες από ένα roda (κύκλο) εναλλάσσονται παίζοντας όργανα, τραγουδώντας και χωρίζονται σε ζευγάρια στο κέντρο του κύκλου. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από συνεχή ακροβατικά, προσποιήσεις, προφάσεις ....

anastlaz

ΣΆΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΆΡΟΥ, ΤΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ – ΤΑ ΚΆΛΑΝΤΑ -

• Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ : Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού κι είχε αδερφές τη Μάρθα και τη Μαρία. Λίγες μέρες ο Λάζαρος αρρώστησε κι οι αδερφές του ενημέρωσαν τον Ιησού να τον επισκεφθεί. ….

Το Άγιο Φως να μας φωτίσει.

Άγιο Φως

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία Άγιο Φως ή Φως της Αναστάσεως ονομάζεται η φωτιά («φως») η οποία συμβολίζει την Ανάσταση και μεταδίδεται από τον Αρχιερέα στους πιστούς κατά την τελετή της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο. Στην Ελληνορθόδοξη ….

image005

ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα ,ένα πρόβλημα που γεννήθηκε στη σύγχρονη πολιτισμένη ζωή μας από την πρόοδο μας στην τεχνολογία. Είναι το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Οι πιο σημαντικοί ….

xeimerinoiolympiakoiagoneskorea2018

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι αντίστοιχοι αγώνες των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων για τον χειμώνα. Χαρακτηρίζονται από τα χειμερινά αθλήματα πάνω σε πάγο ή χιόνι. Τα χειμερινά αθλήματα είναι αρκετά , μερικά εκ των οποίων ….

images_news2013_PARAKSENA_AINSTAIN

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν  ( γερμανική γλώσσα:Albert Einstein,    Ουλμ,            14 Μαρτίου 1879 –Πρίνστον, 18 Απριλίου 1955) ήταν Γερμανός φυσικός εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής το 1921 για τις υπηρεσίες του στην θεωρητική φυσική. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της ….

122ff3226fa34a01dab1e124d02ac4c9_L

ΠΕΝΙΚΙΛΛΙΝΗ

Η πενικιλλίνη είναι αντιβιοτικό που λαμβάνεται από καλλιέργειες μερικών ειδών ευρωτομυκήτων (πενικίλλιον κλπ). Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες των καλλιεργημάτων των ευρωτομυκήτων ήταν γνωστές από τα παλιότερα χρόνια. Πρώτος όμως ο Άγγλος ερευνητής Αλεξάντερ Φλέμινγκ το 1928 παρατήρησε ότι η πράσινη μούχλα παρήγαγε μια ουσία που ανέστειλε τη δραστηριότητα μερικών βακτηρίων και την ….

emfyles taytothtes

Ταυτότητα φύλου ή έμφυλη ταυτότητα

Είναι η αντίληψη ενός ανθρώπου για το φύλο του. Σε όλες τις κοινωνίες υπάρχει μία φόρμα φύλων που αποτελεί βάση για τη διαμόρφωση της κοινωνικής ταυτότητας ενός ατόμου όσον αφορά στην αλληλεπίδρασή του με τα υπόλοιπα μέλη ….

ioannina.3.4.708

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

   Πρόσφυγας ονομάζεται, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες, κάθε άνθρωπος που βρίσκεται έξω από το κράτος του οποίου είναι πολίτης εξαιτίας δικαιολογημένου φόβου ότι εκεί θα υποστεί διωγμούς λόγω της φυλής, της θρησκείας ….

podilato

ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Το πρώτο ποδήλατο, ή καλύτερα αυτό που έμοιαζε σαν ποδήλατο εφευρέθηκε στην Γαλλία το 1790 από τον Κόμη Μεντ ντε Σιβράκ. Δεν είχε πετάλια και τιμόνι και το είχε ονομάσει Σελεριφέρ. Ήταν ξύλινο και μάλλον δύσχρηστο. Αργότερα – ….