Ταξίδι στη Σερβία
Γράφει η μαθήτρια του Γ1 Ζαχαριάδου Ηρώ.
Πριν από λίγο καιρό, είχα την ευκαιρία να ζήσω μια μοναδική εμπειρία ταξιδεύοντας στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, με την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου μου. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα αγώνες εκτός Ελλάδας και ένιωθα ταυτόχρονα ενθουσιασμό και αγωνία για την απόδοσή μας.
Το ταξίδι ήταν μεγάλο, αλλά η παρέα με τις συμπαίκτριές μου έκανε τις ώρες να περάσουν ευχάριστα. Όταν φτάσαμε, με εντυπωσίασε η φιλοξενία των Σέρβων και το πόσο ζεστά μας υποδέχτηκαν. Η πόλη ήταν όμορφη, γεμάτη ζωή και προσέφερε πολλά νέα πράγματα για να ανακαλύψουμε.
Παίξαμε δύο φιλικούς αγώνες με τοπικές ομάδες. Ο πρώτος ήταν απαιτητικός, αλλά τα καταφέραμε και κερδίσαμε, έστω και με λίγους πόντους διαφορά. Δυστυχώς, στον δεύτερο αγώνα γνωρίσαμε την ήττα, καθώς ήμασταν κουρασμένες. Παρατηρώντας τις άλλες ομάδες διαπιστώσαμε πόσο έξυπνα παίζουν ! Το σημαντικότερο, βέβαια, δεν ήταν το αποτέλεσμα, αλλά το πόσο δυναμώσαμε σαν ομάδα και πόσα μάθαμε μέσα από αυτή την εμπειρία.
Εκτός από τους αγώνες, βρήκαμε χρόνο να εξερευνήσουμε την πρωτεύουσα της Σερβίας, να περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης, να δοκιμάσουμε τοπικά φαγητά και να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα μπάσκετ της Euroleague, μεταξύ της Παρτιζάν (ομάδα της Σερβίας) και της Μπαρτσελόνα. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας, γεμάτος ανατροπές, καθώς ένα τρίποντο την τελευταία στιγμή γύρισε όλο το παιχνίδι και χάρισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα!
Αυτή η εκδρομή με έκανε να αγαπήσω ακόμη περισσότερο το μπάσκετ και να καταλάβω πόσο σημαντικό είναι το ομαδικό πνεύμα. Ελπίζω να ξαναζήσω κάτι παρόμοιο σύντομα, γιατί ήταν πραγματικά μια ανεκτίμητη εμπειρία ζωής!
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.




'
