Μια εμπειρία … ξεχωριστή

Με αφορμή την ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17/5/2022 στην Ιεράπετρα και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης,  αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο, προκειμένου να αποτυπώσω τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις μου απ” αυτό το μικρό ταξίδι.

 Στην εκδρομή μας συμμετείχαν όλες οι τάξεις, με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς η πανδημία μάς είχε στερήσει τις δύο προηγούμενες χρονιές αυτή τη δυνατότητα. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, για την Ιεράπετρα αρκετά νωρίς, ώστε να μην χάσουμε την μέρα. Εκεί φτάσαμε περίπου 10:30 το πρωί και  από τα πρώτα κιόλας λεπτά αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε την πόλη.  Εξερευνήσαμε το λιμάνι και την παραλία της, τις ωραίες καφετέριες, τα νεοκλασικά σπίτια και το επιβλητικό, ενετικό φρούριο με το όνομα «Καλές» στο λιμάνι της πόλης. Περάσαμε πραγματικά πολύ ωραία και πιστεύω ότι το διασκεδάσαμε όλοι και όλες.  Το μεσημεράκι, επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία μας και κατευθυνθήκαμε για τον επόμενο προορισμό μας, τον Άγιο Νικόλαο.

         Με το που φτάσαμε στον Άγιο κατευθείαν αρχίσαμε να ψάχνουμε  ταβέρνες, για να φάμε και να πάρουμε δυνάμεις, προκειμένου να περιηγηθούμε «με όρεξη» την όμορφη πόλη. Βέβαια, σχεδόν όλο το σχολείο κατά τύχη βρεθήκαμε στο ίδιο μέρος, καθότι πήγαμε σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής που είχε θέα την πανέμορφη λίμνη της πόλης. Έπειτα, κάναμε μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια και στην αγορά του Αγίου Νικολάου και έτσι πέρασε πολύ γρήγορα η ώρα.

       Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος της εκδρομής μας χωρίς να καταλάβουμε πώς πέρασε τόσο γρήγορα η ώρα. Η φετινή μας ημερήσια εκδρομή ήταν πραγματικά μια από τις πιο αγαπημένες μου εκδρομές, αφενός επειδή πέρασα πολλές ώρες με τους φίλους μου εκτός σχολείου κι αφετέρου γιατί μπόρεσα να δω κάποια ξεχωριστά και ιδιαίτερα σημεία αυτών των δύο πόλεων που μέχρι τότε δεν τα είχα ανακαλύψει.

     Ελπίζω το σχολείο μας να συνεχίσει να διοργανώνει τέτοιου είδους εκδρομές που με μεγάλη χαρά και προσμονή τις περιμένουν όλοι!!

Μάνος Φλαμουράκης Γ’ 7

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης