Eurovision&Coachella

   Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision έλαβε μέρος στο Τορίνο. Οι ημιτελικοί έγιναν στις 10 και 12 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός στις 14 Μαΐου.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι της «Die Together» και η Κύπρος από την Ανδρομάχη με το τραγούδι της «Έλα».

Νικήτρια του φετινού διαγωνισμού αναδείχθηκε η Ουκρανία, με το τραγούδι των Kalush Orchestra, «Stefania», που ο βασικός τραγουδιστής Oleh Psiuk, το έχει αφιερώσει στη μητέρα του.

Όμως, εξαιρετικά εντυπωσιακές εμφανίσεις ήταν και αυτές της Αγγλίας και της Ισπανίας, που κατέκτησαν την τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα. Η Αγγλία εκπροσωπήθηκε από τον Sam Ryder με το τραγούδι «Spaceman», και η Ισπανία από την Chanel με το τραγούδι «SloMo».

Άλλη μία εμφάνιση που κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού ήταν η Σέρβικη, με το τραγούδι της Konstrakta, «In Corpore Sano», που προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα για την προσωπική και ψυχική υγεία η οποία έχει επιβαρυνθεί, λόγω του covid-19.

Coachella22_BackgroundVariation_9wuCwix-810x454

       Το Coachella, το αμερικάνικο Valley Music and Arts Festival, μετά από δύο χρόνια επανήλθε δυναμικά με καλλιτέχνες όπως ο Harry Styles και η Billie Eilish, ενώ υπήρχαν και πολλές εμφανίσεις «έκπληξη», όπως αυτή του Snoop Dog και του Diplo στη συναυλία της 15ης Απριλίου. Την ίδια μέρα, ο Justin Beiber και ο Daniel Ceasar εξέπληξαν τους θαυμαστές τους με μία εκτέλεση «έκπληξη» του τραγουδιού τους «Peaches. Τη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ, στη σκηνή, με τον Harry Styles βγήκε η Lizzo και μαζί ερμήνευσαν το τραγούδι της Gloria Gaynor «I will survive» και το τραγούδι των One Direction «What makes you beautiful»

 

Μαρία Παπαδάκη Γ4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης