Στήλη: Οικολογικά και αειφορικά

Η Δ2 κάνει μια υιοθεσία!!!

 

P1050542

Η Δ2 τάξη ευαισθητοποιήθηκε πολύ από την παρουσίαση της Ε1 τάξης για την εθελοντική οργάνωση ΑΡΧΕΛΩΝ. Έτσι άρχισε μια καθημερινή καμπάνια για να συγκεντρώσει χρήματα από γονείς και μαθητές για την υιοθεσία μιας χελώνας.

P1050541

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για συμβολική υιοθεσία που στοχεύει στην στήριξη προγραμμάτων προστασίας των απειλούμενων αυτών ζώων που κάθε χρόνο κάνουν τις φωλιές τους στις παραλίες τις χώρας μας.

Με κάθε υιοθεσία, θα λάβετε ταχυδρομικά το ειδικό πακέτο που περιλαμβάνει: Το μοναδικό λούτρινο χελωνάκι, αφίσα, αυτοκόλλητο, πληροφοριακό έντυπο, καθώς και το ειδικό πιστοποιητικό υιοθεσίας με το όνομα που επιθυμείτε να δώσετε στη χελώνα σας. Θα λαμβάνετε επίσης ηλεκτρονικά κάθε τέσσερις μήνες το ενημερωτικό δελτίο «ΑΡΧΕΛΩΝ ο Ισχυρός».

 P1050709

Η θαλάσσια χελώνα και οι εχθροί της

 

P1050667AΡΧΕΛΩΝ

P1050322

Η Ε1 τάξη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ, αποφάσισε να μελετήσει και να διερευνήσει μια από τις παλαιότερες οικολογικές οργανώσεις τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Εφτιαξε ερωτηματολόγιο, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της οργάνωσης στη Γλυφάδα, πήρε συνεντεύξεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας οι ομάδες τα παρουσίασαν σε συμμαθητές και μαθητές άλλων τάξεων, αλλά και στους γονείς.


Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ

P1050218


 


Προγράμματα και δράσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ

P1050217


P1050221

 


Ταΐζοντας τα πουλιά της αυλής μας!

eik1

Στην αυλή του σχολείου μας, ιδιαίτερα την ώρα του μαθήματος, μαζεύονται πολλά πουλιά ψάχνοντας τροφή! Έτσι κι εμείς στο Β2 κάναμε πράξη την εργασία μας στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος και τους ετοιμάσαμε πεντανόστιμη τροφή!!!!

 

μελέτη

 

 

eik5

 

eik3

 

eik2

 

 

 

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και WWF

 Ανακυκλώστε τις συσκευασίες!

από την Κλεαρχία Μαυροειδή, Γ1 τάξη

από την Κλεαρχία Μαυροειδή, Γ1 τάξη

 

Ανακύκλωση θα πει

είναι χρήσιμος κύκλος, είναι ζωή!

Απ΄το τέλος στην αρχή

ανακύκλωση είναι αυτή,

κύκλος είναι η ζωή!

Κάνε ανακύκλωση και εσύ

και απ΄το αλουμινένιο το κουτί

φτιάξε ένα χρήσιμο καινούριο

που θα μας βοηθήσει πιο πολύ!

Κλεαρχία Μαυροειδή, Γ1 τάξη

Ανακυκλώστε τα τηγανέλαια!

 

eik8

Το Ηλιακό λεωφορείο στους δρόμους!!!

P1060005

Top