Ταξιδεύοντας στον κόσμο.

γη μεπαιδιάΗ Αλβανία

Η Αλβανία είναι μια μικρή χώρα και είναι πολύ όμορφη. Οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ ευγενικοί και νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Εκεί μένουν και πολλοί συγγενείς μου και όταν πάω χαίρομαι επειδή ξέρω ότι θα διασκεδάσω πάρα πολύ. Στην Αλβανία υπάρχει πολλή πρασινάδα και ωραία λουλούδια. Οι θάλασσες της Αλβανίας είναι καταγάλανες και είναι πολύ αλμυρές. Στην Αλβανία γεννήθηκαν οι γονείς μου. Η πρωτεύουσα της Αλβανίας είναι τα Τίρανα. Στα Τίρανα οι πολυκατοικίες έχουν διάφορα και ωραία χρώματα. Εγώ την Αλβανία την αγαπώ πάρα πολύ!

Αλεξία Π.

Η Γερμανία

Η Γερμανία είναι στην μέση της Ευρώπης. Έχει πρωτεύουσα το Βερολίνο. Αυτή η πόλη ήταν από το 1961 μέχρι το 1989 χωρισμένη από έναν μεγάλο τοίχο. Σε μερικά σημεία της πόλης είναι ακόμα κομμάτια από τον τοίχο.

Η Γερμανία έχει την Βόρεια θάλασσα και την Βαλτική θάλασσα, όμως δεν είναι τόσο ωραία να κολυμπάς εκεί όσο εδώ. Έχει και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Αμβούργο, τη Κολωνία, το Μόναχο και τη Φρανκφούρτη. Κοντά στο Μόναχο είναι οι Άλπεις που είναι μια μεγάλη οροσειρά. Η Γερμανία έχει πολύ πράσινο γιατί βρέχει συνεχώς. Έχει πολλούς ποδηλατόδρομους για αυτό πολλοί άνθρωποι κάνουν ποδήλατο.

Ελένη Α.

 

Στη Γερμανία, ξεκινώντας από τον βορρά και προχωρώντας προς το νότο,  διακρίνονται τέσσερις φυσικές περιοχές που διαφέρουν μεταξύ τους: το Γερμανικό Βαθύπεδο (Norddeutsche Tiefebene), τα Μεσαία Όρη (Mittelgebirge), το Σουηδοβαυαρικό Υψίπεδο (Nördliches Alpenvorland) και οι Γερμανικές Άλπεις (Ostalpen).Το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας έχει ένα εύκρατο κλίμα με εποχικές διακυμάνσεις, ενώ γενικά επικρατούν υγροί δυτικοί άνεμοι.

Το πολίτευμα της Γερμανίας είναι Ομοσπονδιακή Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Αρχηγός του κράτους είναι ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος. Η θητεία του διαρκεί πέντε χρόνια. Αρχηγός της κυβέρνησης είναι ο Καγκελάριος. Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως.

Ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία της Γερμανίας, με περίπου 53 εκατομμύρια πιστούς. Με 81.198.000 κατοίκους, η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της Ευρώπης.

Άννα 

Η Τουρκία

Η Τουρκία όπως ξέρουμε ανήκει στην Ασία και έχει πρωτεύουσα την Άγκυρα. Φημισμένη πόλη είναι και η Κωνσταντινούπολη (Ινσταμπούλ) όπως είναι και η περιοχή της Καππαδοκίας.

Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει ο Βόσπορος που μπορείς να πάρεις ένα μικρό καραβάκι και να τον γυρίσεις. Επίσης, υπάρχουν και τα τζαμιά που είναι σαν τις εκκλησίες στην Ελλάδα. Τo πιο γνωστό τζαμί είναι το Μπλε τζαμί. Πασίγνωστη είναι και η Αγιά Σοφιά. Στην Κωνσταντινούπολη μπορείς να κάνεις χαμάμ, ένα καυτό μπάνιο και χαλαρωτικό.

Στην Άγκυρα υπάρχουν μερικοί ουρανοξύστες, κρατικά κτίρια, μεγάλοι δρόμοι, αρκετά μαγαζιά και μερικά αρχαία. Σε περίπτωση που ανεβείτε σε ουρανοξύστη να μην κοιτάξετε κάτω.

Η Καππαδοκία είναι πολύ εντυπωσιακή. Έχει πέτρινα σπίτια από βράχο. Τον περισσότερο καιρό έχει κρύο και χιόνια.

Ελπίδα Μ.

 

Η Ισπανία

Η Ισπανία είναι μια αρκετά μεγάλη χώρα της Ευρώπης. Έχει πολλά ωραία μέρη που μπορείς να επισκεφτείς και για αυτό έχει πολύ τουρισμό. Οι τουρίστες πάνε πιο πολύ στη Μαδρίτη, την Βαρκελώνη, την Σεβίλλη που έχει ένα πολύ ωραίο κάστρο, την Αλάμπρα κ.α. .

Επίσης, έχει και θάλασσα αλλά για να πας από την Μαδρίτη είναι 5 ώρες με το αυτοκίνητο. Οι συγκοινωνίες όμως είναι καλές και γρήγορες.

 Παύλος

 

 

Η Ιταλία

Η Ιταλία είναι μια πολύ όμορφη χώρα της Ευρώπης. Έχει πληθυσμό 60.782.668.

Έχει πρωτεύουσα τη Ρώμη που έχει πληθυσμό 2.627.000 (2012).

Αποτελείται από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο Θάλασσα: τη Σικελία και τη Σαρδηνία. Στην Ιταλία βρίσκονται οι ανεξάρτητες χώρες του Σαν Μαρίνο και του Βατικανού.

Η Ιταλία είναι γνωστή για τις τέχνες, τον πολιτισμό και πολλά μνημεία της όπως ο Πύργος της Πίζα και το Ρωμαϊκό Κολοσσαίο. Επίσης, για την κουζίνα της (πίτσα, μακαρονάδες, κλπ.), το κρασί της , τον τρόπος ζωής, τη μόδα, το ντιζάιν, το κινηματογράφο, το θέατρο, τη λογοτεχνία, τη ποίηση, τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική (κυρίως όπερα).

Φαίδρα

Σχολιάστε

Top