Τριήμερη Εκδρομή Γ” Γυμνασίου 2021-2022

Τριήμερη εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου στην Πελοπόννησο

5-6-7 Μαΐου 2022

Μαθητές και καθηγητές επιβιβάστηκαν σε 2 πούλμαν στις 7:15 π.μ. Στις 9:30 π.μ. κάναμε την πρώτη μας στάση στην ΣΕΑ Βέλου. Κατεβήκαμε για λίγο περπάτημα, φαγητό και καθαρό αέρα, με θέα τον Ισθμό. Στα λεωφορεία ξαναμπήκαμε στις 10:02 π.μ. για την συνέχεια του ταξιδιού. Στις 10:30 π.μ. οι μαθητές που αποτελούσαν το πούλμαν το οποίο φιλοξενούσε τα τμήματα Γ1 και Γ2 παρακολούθησαν μια περιγραφή της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων. Ομιλητές ήταν μαθητές του σχολείου αλλά και η συνοδός μας στο ταξίδι, κυρία Νίκη.

Η πρώτη στάση /επίσκεψή μας ήταν το Μέγα σπήλαιο στις 11:20 π.μ. 

IMG-ff1e885660c6ad919750da42997d898e-V

Ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής με τεράστιο θρησκευτικό και πολιτισμικό πλούτο. Ξεναγηθήκαμε σε διάφορους χώρους παρατηρώντας τα κειμήλια που επέζησαν στην ιστορία έως και σήμερα. Στην  συνέχεια ανεβήκαμε ξανά στο μέσο μεταφοράς μας στις 12:00 μ.μ. με προορισμό το Διακοπτό. Κάναμε μια μικρή βόλτα στο γραφικό χωριό. 

Στις 2:47 μ.μ. συγκέντρωση για καταμέτρηση ατόμων και επιβίβαση. Το τρένο αναχώρησε στις 3:08 μ.μ. 

ΟδοντωτοςΒόλτα με τον Οδοντωτό

Οι μαθητές για να ευχαριστήσουν και να τιμήσουν τους καθηγητές συνοδούς, φώναζαν εντός του βαγονιού συνθήματα για εκείνους, ψυχαγωγώντας τους λοιπούς επιβάτες. Στις 4:07 μ.μ. το τρένο σταμάτησε στον τερματικό μας σταθμό. Κατεβήκαμε στα Καλάβρυτα για να συναντήσουμε τα λεωφορεία μας. Κάναμε μια μικρή βόλτα στην κεντρική πλατεία. Παρατηρήσαμε τον ναό της Θεοτόκου με τα ιστορικά ρολόγια. Στην συνέχεια ανέβηκαμε για ακόμα  μία φορά στα λεωφορεία. Κατευθυνθήκαμε στον Σταυρό,  μνημείο για τους νεκρούς του 1943. Το ταξίδι συνεχίστηκε και ο προορισμός πλέον ήταν ένας, Aldemar. Η ώρα πλέον 6:44 μ.μ. 

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Το ξενοδοχείο μας περίμενε. 8:00 μ.μ. παίρνουμε τα κλειδιά για τα δωμάτιά μας. Τακτοποιούμε τα πράγματά μας και στην συνέχεια πηγαίνουμε για βραδινό. Άφθονες επιλογές οι οποίες ικανοποίησαν όλα τα γούστα. Η διασκέδαση όμως ήρθε αργότερα. Φάγαμε, ήπιαμε, πλυθήκαμε και ήμασταν έτοιμοι να περάσουμε καλά. Πέρα και δώθε στα δωμάτια μεταξύ συμμαθητών. Το σιωπητήριο βάρεσε στις 00:00 μ.μ. Ανεπίσημα η πρώτη μέρα είχε ολοκληρωθεί.

Ξημέρωσε η Δεύτερη μέρα. Αφού τελείωσε το πρωινό, ετοιμαστήκαμε κι επιβιβαστήκαμε στις 8:55 π.μ. για να βρεθούμε στην αρχαία Ολυμπία. Η δεύτερη μέρα είχε αρχίσει. Φτάσαμε στις 9:35 μ.μ. Περιηγηθήκαμε στα αρχαία της περιοχής. Μέσα από μια λεπτομερή ξενάγηση ζήσαμε μια ολόκληρη ιστορία. Στο τέλος της ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, εκμεταλλευτήκαμε το στάδιο και είδαμε συμμαθητές μας να τρέχουν σε μορφή αγώνα. Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους νικητές της κάθε υποομάδας ήταν ο Δημήτρης Στάμου και ο Μάξιμος Βρέκος. Ύστερα από την στέψη τους, σειρά είχε το αρχαιολογικό μουσείο.


Η επίσκεψη στο μουσείο ήταν σχετικά σύντομη. Μαθητές και καθηγητές περιπλανήθηκαν ελεύθερα θαυμάζοντας κομμάτια του πολιτισμού που επέζησαν στον χρόνο. Η περιήγηση τελείωσε. Φύγαμε στις 12:25 μ.μ. Η επόμενη επίσκεψη ήταν στο δάσος της Φολόης. Την άφιξή μας ακολούθησε μια παρουσίαση της περιοχής της Φολόης.

smartΦολόη

Φολόη

Ακούσαμε και είδαμε μέσα από φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με την χλωρίδα, την πανίδα και την ιστορία της. Όμως ήρθε η ώρα να τα δούμε και από κοντά, στο ίδιο το δάσος της Φολόης. Περιηγηθήκαμε στο καθηλωτικό δάσος με τη βοήθεια του έμπειρου οδηγού μας. 3:13 μ.μ. ξεκίνησε η διαδρομή μας για την επόμενη τοποθεσία.

Η στάση μας ήταν στο Κατάκολο, όπου κάναμε μια μικρή βόλτα. 5:37 μ.μ. ξεκινήσαμε από το Κατάκολο για το ξενοδοχείο. Είχαμε χρόνο να κάνουμε μπάνιο και να ξεκουραστούμε πριν την πραγματική γιορτή. 7:30 μ.μ. ήταν το βραδινό το οποίο μας έδωσε δύναμη και κουράγιο για την μεγάλη έξοδο στις 9 μ.μ. Βάλαμε τα καλά μας και για ετοιμαστήκαμε . 9 μ.μ. το βράδυ ανεβήκαμε τα καινούργια μας πούλμαν και ξεκινήσαμε μια σύντομη διαδρομή για την Αμαλιάδα. Περίπου 30 λεπτά μετά φτάσαμε στην καφετέρια, η οποία μας φιλοξένησε έως τις 11:30 μ.μ.  Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, η δεύτερη μέρα είχε φτάσει και επίσημα στο τέλος.

Τρίτη και τελευταία μέρα. Η ώρα του αποχαιρετισμού με το ξενοδοχείο είχε έρθει. Μαζεύτηκαν τα πράγματά μας και αφήσαμε το Aldemar στο παρελθόν. Ήταν πολλές οι ώρες μέχρι τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Ο τρόπος μας για να περάσει η ώρα ήταν συνεντεύξεις μεταξύ των μαθητών για την μέχρι τώρα εμπειρία τους στην εκδρομή.

20220507_115519 (1)Φτάσαμε στον ναό και περιπλανηθήκαμε παρατηρώντας το μεγαλείο του. Προς τον δρόμο για το λεωφορείο αντικρίσαμε την φαντασμαγορική θέα που προσέφερε το υψόμετρο. Επόμενη τοποθεσία προς επίσκεψη ήταν η Ανδρίτσαινα.

Ήταν μια σύντομη στάση στην οποία περπατήσαμε από τον κεντρικό δρόμο του χωριού με τα γραφικά μαγαζιά. Τα πούλμαν μας περίμεναν λίγο έξω από το χωριό. Η επόμενη στάση ήταν  πάνω από τον Αλφειό ποταμό. Γύρω στις 4:20 μ.μ. φτάσαμε στον προτελευταίο σταθμό, το Ναύπλιο.

Picture1Είχαμε 2 ώρες για να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε  την ιστορικά 2η ελληνική πρωτεύουσα. Φάγαμε, ήπιαμε, σεργιανήσαμε, αγοράσαμε σουβενίρ και γυρίσαμε. Στο πούλμαν που στεγάζονταν το Γ1 και το Γ2 μαθητές και καθηγητές φαίνεται να διασκέδασαν περισσότερο από ότι την υπόλοιπη μέρα. Τραγούδια έδιναν κι έπαιρναν τόσο από τη μία μεριά όσο και από την άλλη. Κάπως έπρεπε να περάσει η ώρα. Το αποκορύφωμα όμως ήρθε αργότερα γύρω στις 8:00 μ.μ. Σταματήσαμε στην άκρη της εθνικής οδού για να θαυμάσουμε τον συμμαθητή μας, τον Παναγιώτη Γελάση να χορεύει στους ρυθμούς του ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας.  Το πάρτι στο πούλμαν Γ1, 2 συνέχισε έως και το σχολείο. Λίγο πριν την τελική άφιξη σταματήσαμε τους χορούς και πιάσαμε τις ανακοινώσεις. Ευχαριστήριοι λόγοι και πανηγυρισμοί. Όμως έφτασε η μεγάλη στιγμή. 9:00 μ.μ. το βράδυ φτάσαμε στο σχολείο. Η χαρά απερίγραπτη, όμως μέσα σε όλα υπήρχε και η μελαγχολία των 3 υπέροχων ημερών που πέρασαν νεράκι.

Συντελεστές:

Συντάκτης: Γελάσης Παναγιώτης Γ1

Φωτορεπόρτερ: Νικολάου Παναγιώτης Γ4

Στο φωτογραφικό ρεπορτάζ συμμετείχαν επίσης:

Πλατανά Μαριλένα Γ3

Γκίκας Νικόλαος Γ1

Δημητρίου Δροσούλα Γ1

Βίντεο: Βρέκος Μάξιμος Γ1

Ιδιαίτερα ευχαριστώ για την βοήθεια στην σύνθεση της κάλυψης της εκδρομής στους:

Σαμαρτζή Δημήτρη και Σαμαρτζή Λεωνίδα Γ3

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης