Εορτασμός 25ης Μαρτίου

« ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΑΣΤΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 1821-2022»

ΟΛΓΑ ΓΟΥΒΙΕΛΟΥ ΠΕ 79.01

 

Όσοι το χάλκεον χέρι

βαρύ του φόβου αισθάνονται

ζυγόν δουλείας ας έχωσι

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

 Έγραψε ο μεγάλος Ανδρέας Κάλβος στην «Ωδή εις Σάμον», που μαζί με τον σύγχρονό του Διονύσιο Σολωμό και τους ήρωες της Επανάστασης, συνέβαλαν στη νεκρανάσταση του Γένους μας.  Αυτό το «άφραστον θαύμα» γιορτάσαμε με σεμνή περηφάνια, καθολική συμμετοχή και λαμπρότητα στα πλαίσια εορτασμού της  επετείου 1821 στο σχολείο μας, στην κατάθεση στεφάνου στον Δήμο Περιστερίου με εκπροσώπηση μαθητή και στη συμμετοχή στην καθιερωμένη παρέλαση ανήμερα της Εορτής.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 στις 9.00 π.μ. στον προαύλιο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε  η σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με την επιμέλεια των καθηγητριών Σπαντιδάκη Σοφίας, Κακαδιάρη Άννας και Γουβιέλου Όλγας.

Οι μαθητές του σχολείου μας, στο σύνολό τους, ανέλαβαν δράσεις και πρωτοβουλίες για την οργάνωση και διεξαγωγή της γιορτής. Καταρχάς μετέφεραν όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την αξιοπρεπή διεξαγωγή της  εκδήλωσης στον υπαίθριο χώρο.  Στη συνέχεια με κέφι κι ενθουσιασμό μοίρασαν προγράμματα και πήραν τη θέση τους στη χορωδία, την ορχήστρα, τις απαγγελίες και τους παραδοσιακούς χορούς.

Με αυτόν τον τρόπο ζωντάνεψαν την ιστορική μνήμη. Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια κ. Παπαμάρκου Μ. και τίμησε με την παρουσία του ο Προϊστάμενος της Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ευθύμιος Αλεξανδρής.

Στη συνέχεια στις 11.30 π.μ. ο μαθητής του σχολείου μας  Ζαφειρόπουλος Δημήτριος, της Β’ Τάξης εκπροσωπώντας  τα σχολεία της  Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Περιστερίου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των  Πεσόντων   στη πλατεία του Δημαρχείου.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Περιστερίου η Διευθύντρια μας εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας πριν την έναρξη της παρέλασης. Ήταν ένας λόγος μεστός νοημάτων, διανθισμένος με αξίες χαραγμένες στην ένδοξη ελληνική ποίηση.

Τέλος η παρουσία του σχολείου μας στην παρέλαση ήταν αξιοπρεπής, σεμνή και προσεγμένη.

Ευχόμαστε  εκ βαθέων αυτός ο εορτασμός να γίνει ορόσημο στη μορφωτική πορεία του σχολείου μας .


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης