Μια εκδρομή στο Λαύριο (Ορυκτολογικό Μουσείο)

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Μαρ• 12•17

20161109_100725

Σε πρόσφατη σχολική εκδρομή επισκεφθήκαμε το ορυκτολογικό μουσείο Λαυρίου. Η συγκεκριμένη επίσκεψη – << μάθημα>> δεν ήταν ένα καταναγκαστικό έργο με διάφορες θεωρητικές πληροφορίες αλλά μία ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία.

Αφού φτάσαμε στο προορισμό μας, απολαύσαμε την ξενάγηση στο χώρο της περιοχής του Λαυρίου και στο μικρό αλλά γοητευτικό μουσείο. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται ορισμένα από τα δείγματα ορυκτών των μεταλλείων που βρίσκονται μόνον εκεί (όπως ο λαυριονίτης, ο σερπιερίτης, ο κτενασίτης). Αξίζει να αναζητήσει κανείς μια μεγάλη ποικιλομορφία ορυκτών ευρημάτων σε διάφορα χρώματα, μεγέθη και σχήματα. Επίσης εκτίθενται  εξοπλισμός και εργαλεία των μεταλλωρύχων που εργάστηκαν στην εκάστοτε εποχή. Επιπλέον  υπάρχουν αργυρά νομίσματα του 4ου π.Χ. κατασκευασμένα από τον άργυρο των μεταλλείων.

Η εκδρομή ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστη <<απόδραση>> από καθημερινότητα και την πίεση των σχολικών υποχρεώσεων, αλλά ταυτόχρονα ήταν πηγή πληροφοριών και εμπειριών που είναι χρήσιμη για την εμβάθυνση στον ορυκτό πλούτο της ελληνικής γης. Είναι αλήθεια ότι το Ορυκτολογικό Μουσείο αποτελεί ένα φανταστικό έργο τέχνης που η ίδια η φύση δημιούργησε.

Λουκάς Αγόρης, τμήμα Γ1

Σχολιάστε

Top