Εκδρομή προγραμμάτων Άμπελος και Το νερό από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουν• 30•17

DSCF6360 DSCF6361

Το Σχολικό Έτος 2016 – 17, στο σχολείο μας υλοποιήθηκαν τρία Προγράμματα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Άμπελος αληθινή, οίνον στάζοντα, τον τας ψυχάς ευφραίνοντα» με συντονιστές τους καθηγητές κ. Παντελή Σκλαβούνο, κ. Σοφία Χιδίρογλου και κ. Πέτρο Άλλιο. Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Καραγγελής και η κ.  Αδαμαντία Αγιοβλασίτη. Ένα ακόμη πρόγραμμα  Αγωγής Υγείας με τίτλο «Διαδίκτυο και Υγεία» πραγματοποιήθηκε από την  κ. Ελένη Μολοχάδη και τον  κ. Μιχάλη Κατσίπη.

Επίσης υλοποιήθηκε το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα με τίτλο «Το νερό από την μυθολογία … μέχρι σήμερα», με συντονίστρια την κ. Βασιλική Στούκα και συμμετέχοντες την κ. Ελένη Ίσαρη και τον κ. Πέτρο Άλλιο .

Στα πλαίσια αυτών των προγραμμάτων οργανώθηκε από το σχολείο τριήμερη εκδρομή με τη συμμετοχή 115 μαθητών.

Οι μαθητές με τη συνοδεία των καθηγητών, επισκεφθήκαμε το οινοποιείο «Achaia Clauss» στην Πάτρα και «Σκούρας» στο Άργος.

Επίσης είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών,  τη Δημητσάνα, τη Βυτίνα, τη Στεμνίτσα, το Ναύπλιο και το Κεφαλάρι του Άργους.

Γνωρίσαμε τη δύναμη και τη χρησιμότητα του νερού, στο μουσείο Υδροκίνησης.

Διανυκτερεύσαμε στο «Αρχοντικό Καλτεζιώτη» στο χωριό Κάψιας Αρκαδίας και το ξενοδοχείο «Νεφέλες».

Βρεθήκαμε σε ένα υπέροχο περιβάλλον, με πολύ πράσινο, σε καταπληκτικά ξενοδοχεία, με φοβερά δωμάτια, τα οποία ενθουσίασαν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς μαθητές. Στους κοινόχρηστους χώρους του «Καλτεζιώτη» παίξαμε πιάνο, μπουζούκι, κιθάρες και χορέψαμε όλοι μαζί, μιας και το σχολείο μας είχε κλείσει ολόκληρο το ξενοδοχείο και έτσι είχαμε στη διάθεσή μας όλους τους χώρους.

Ήταν μια εκδρομή που θα μας μείνει αξέχαστη.

 

 

Κάντε δεξί κλικ εδώ και ανοίξτε τον σύνδεσμο για την παρουσίαση του προγράμματος «Το νερό από την μυθολογία … μέχρι σήμερα»

Σχολιάστε

Top