Τελετή Λήξης Διδακτικού έτους 2016-17

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουν• 30•17

DSCF6737 DSCF6758

Επιστολή προς τους αποφοίτους

…θα ήθελα σήμερα, που αφήνεις το σχολείο μας, να απευθυνθώ σε σένα με λίγα λόγια βγαλμένα από την καρδιά μου.

Τα χρόνια αυτά που ζήσαμε μαζί στο 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, βρεθήκαμε κοντά, γνωρίσαμε ο ένας τον άλλο, αγαπήσαμε ο ένας τον άλλο.

Νομίζεις ότι είναι δύσκολοι οι αποχαιρετισμοί μόνο για τους μαθητές. Όμως όχι, είναι το ίδιο δύσκολοι και για τους καθηγητές.

Μάθαμε τα τρία αυτά χρόνια να ζούμε μαζί, να πειράζουμε ο ένας τον άλλο, να αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλο, να μιλάμε, να παίζουμε, να μαλώνουμε, να φωνάζουμε, να αγαπάμε, να νοιαζόμαστε.

Και τώρα τι…τώρα έρχεται η ώρα να φύγεις, να πας στο Λύκειο. Βλέπεις μεγάλωσες και πρέπει να προχωρήσεις. Είναι η ώρα που θα πρέπει να σου πω πόσο θα μου λείψεις. Είναι όμως και η ώρα που θα σου υποσχεθώ ότι  «δεν θα σε ξεχάσω ποτέ».

Πιστεύω ότι «θα βρεθούμε ξανά όταν όλα θα έχουν αλλάξει». γιατί έτσι είναι ο κόσμος, αλλάζει. Εσύ και όλοι οι συμμαθητές σου και οι συμμαθήτριές σου θα τον αλλάξετε.

Θέλω να πιστεύω ότι και εσύ δεν θα μας ξεχάσεις, ότι και εσύ πέρασες όμορφα στο σχολείο αυτό μαζί μας και έχεις ευχάριστες αναμνήσεις από το 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας.

Θέλω να πιστεύω ότι θα ξεχάσεις τις στιγμές που μπορεί να σε πλήγωσα, θέλω να ξέρεις ότι σε αγάπησα σαν να ήσουν δικό μου παιδί και ο πατέρας όπως και ο καθηγητής μπορεί κάποιες φορές να κάνει λάθη. Σου ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη αν σε στεναχώρησα κάποια στιγμή. Πολλές φορές παρακάλεσα το Θεό να μου χαρίσει μια μεγάλη οικογένεια. Μου τη χάρισε, μου χάρισε όλους εσάς. Τώρα τον παρακαλώ να μου χαρίσει μια μεγάλη αγκαλιά που να σας χωρέσει όλους. Θα είμαι πάντα δίπλα σας με το μυαλό, τη σκέψη και την καρδιά μου.

Ο Γιάννης Ρίτσος έγραφε: «Πίσω από τα απλά πράγματα κρύβομαι, για να με βρείτε. Αν δεν με βρείτε, θα βρείτε τα πράγματα, θα αγγίξετε εκείνα που άγγιξε το χέρι μου, θα σμίξουν τα χνάρια των χεριών μας».

Καλό ταξίδι σας εύχομαι παιδιά μου, καλή τύχη, ο Θεός μαζί σας. Να προσέχετε, να είστε πάντα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Σας ευχαριστώ για τις μοναδικές στιγμές που μου χαρίσατε στο γραφείο, στην αίθουσα, στις γιορτές, στις εκδρομές.

Και να ξέρετε ότι «Η έγνοια των δασκάλων σας θα σας συντροφεύει σε κάθε σας βήμα».

Καλό καλοκαίρι, καλή συνέχεια…

Με πολλή αγάπη ένας καθητητής και φίλος σου
Κώστας Καραγγελής

Ιούνιος 2017

 

Σχολιάστε

Top