Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017-18

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Δεκ• 22•17

DSC09058 - Αντιγραφή μιχ κατσιπησ 14

Τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017,πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας διάφορες δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν ενεργά όλοι οι μαθητές του σχολείου!

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών της ημέρας, τα παιδιά    συμμετείχαν σε ένα κυκλικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, έπαιξαν μπάσκετ, βόλεϊ και έτρεξαν σε έναν αγώνα δρόμου γύρω από το σχολείο.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ, το οποίο μιλούσε για τις επιπτώσεις που προκαλεί το ντόπινγκ στους αθλητές. Με την προβολή αυτού του βίντεο, ενημερώθηκαν για τη χρήση αναβολικών ουσιών που κάνουν κάποιοι πρωταθλητές,με αποτέλεσμα να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην υγεία τους.

Ένα ακόμα γεγονός που έλαβε δράση στο σχολείο, ήταν η προβολή ενός αποσπάσματος από την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων του 2004. Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις ανά τμήμα με το θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ».

Το πιο σημαντικό δρώμενο της συγκεκριμένης ημέρας, ήταν η προσέλευση τριών ολυμπιονικών στο άθλημα των καταδύσεων από το 2004, που οι μαθητές του σχολείου μας υποδέχτηκαν με μεγάλη ευγένεια και χαρά!Η κα Ευτυχία Παπαβασιλοπούλου, η κα Διαμαντίνα Γεωργάτου και ο κος Ιωάννης Γαβριηλίδης μας μίλησαν για τα χρόνια τους στους ολυμπιακούς αγώνες και συζήτησαν με τα παιδιά. Επιπλέον, παρακολουθήσαμε όλοι μαζί ένα βίντεο, που έδειχνε τις επιδόσεις τους στους αγώνες. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι ολυμπιονίκες απάντησαν στις ερωτήσεις που είχε ετοιμάσει μία αντιπροσωπεία μαθητών από κάθε τμήμα.

Προς το τέλος της ημέρας, τα παιδιά σχημάτισαν στο προαύλιο, με τα σώματά τους ,τη λέξη ΖΩ!, κρατώντας μπλε και λευκά μπαλόνια. Σκοπός της δράσης αυτής ήταν να απομονώσουμε από το σύνθημα “ΑΘΛΟΥΜΑΙ- ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”, τη λέξη ZΩ, συνδέοντάς τη με την έννοια της αγωνιστικότητας και της άθλησης δια βίου. Ο σχηματισμός ήταν πολύ εντυπωσιακός!

Ο στόχος που υλοποιήθηκε με τις παραπάνω δράσεις,ήταν ότι οι μαθητές έμαθαν, επιτυχώς, σημαντικά πράγματα για τον αθλητισμό και γνώρισαν από κοντά τους ολυμπιονίκες καταδύσεων του 2004. Επιπλέον, συνεργάστηκαν με ευγενή άμιλλα κατά τη διάρκεια των αθλημάτων που πραγματοποιήθηκαν και ήρθαν κοντά στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι». Εν κατακλείδι, η ημέρα αυτή θα μείνει, για πάντα, αξέχαστη στην καρδιά των μαθητών, αλλά και των καθηγητών του 8oυ Γυμνασίου Γλυφάδας!

Ειρήνη Ζαμπάρτα ( Β1)

Σχολιάστε

Top