Επίσκεψη στο Εθνικό Γυμναστήριο «Φωκιανός»

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Δεκ• 31•18

20181029_104314

Στις 29 Οκτωβρίου του 2018, το τμήμα Β2΄ μαζί με την Α΄ τάξη του σχολείου μας, επισκεφθήκαμε το Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών, «Ιωάννης Φωκιανός», στο Ζάππειο, με τη συνοδεία των καθηγητών κ. Αγιοβλασίτη Αδαμαντίας, κ. Δρούκα Σοφίας, κ. Καραμπλάκα Ειρήνης και κ. Κατσίπη Μιχαήλ.

Αρχικά, φτάνοντας στις εγκαταστάσεις του «Φωκιανού», μας ξενάγησαν στους χώρους  και μας μίλησαν για την ιστορία του Γυμναστηρίου. Το  Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και το 1879 ορίστηκε ο Ιωάννης Φωκιανός ως διευθυντής, λόγω της πολύ σημαντικής προσφοράς του στην ενσωμάτωση της γυμναστικής στο υποχρεωτικό πρόγραμμα διδασκαλίας, στη Μέση Εκπαίδευση. Επίσης, στο διάστημα που ήταν διευθυντής, δημιουργήθηκε ένας μικρός πυρήνας αθλητών γύρω του και γι’ αυτό τον λόγο, αρκετά χρόνια αργότερα, μετονομάστηκε τιμητικά σε Γυμναστήριο «Φωκιανός». Το Γυμναστήριο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας ,Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μετά την ξενάγηση, οι γυμναστές μάς χώρισαν σε ομάδες που η καθεμιά έπαιζε στα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου. Σε αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις,  γυμνάζονται καθημερινά δεκάδες παιδιά και ενήλικες με ελεύθερη είσοδο. Μέσα στο Γυμναστήριο, υπάρχουν σύγχρονα όργανα κι ένας μεγάλος χώρος για την καλή προπόνηση των αθλητών  με τη βοήθεια γυμναστών.

Στο τέλος, όλοι οι μαθητές, ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι, γιατί μάθαμε την ιστορία του  παλαιότερου γυμναστηρίου της Αθήνας και μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες που κάναμε, συνειδητοποιήσαμε την αξία της γυμναστικής για το πνεύμα και το σώμα του ανθρώπου!

Μαρία Πουλάκου  (Β2΄)

Σχολιάστε

Top