«Μόνος στο σπίτι» Κριτική ταινίας

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιαν• 30•20

home-alone-monos-sto-spiti-660x330

Η ταινία «Μόνος στο σπίτι» είναι  αμερικανικής παραγωγής και έχει κωμικό περιεχόμενο. Η διάρκειά της είναι 102 λεπτά και η ημερομηνία προβολής της στην Ελλάδα ήταν 21 Δεκεμβρίου 1990. Το έργο σκηνοθέτησε ο Κρις Κολόμπους και το σενάριο γράφτηκε από τον Τζον Χιουζ. Τη σύνθεση της μουσικής ανέλαβε ο Τζον Γουίλιαμς. Η ταινία αυτή έχει κερδίσει Όσκαρ για τη μουσική της επένδυση και ο πρωταγωνιστής της προτάθηκε για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.

Επιπλέον, αποτέλεσε ορόσημο για όλο τον κόσμο, αφού είναι η πιο αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών. Οι ηθοποιοί υποδύονται άριστα τους ρόλους τους, ενώ ο μικρός πρωταγωνιστής κλέβει την παράσταση και με τις παγίδες που στήνει στους κλέφτες των Χριστουγέννων χαρίζει άφθονο γέλιο. Γενικά το σενάριο είναι πρωτότυπο, αφού αφορά τις γιορτές ενός παιδιού που μένει άθελά του «μόνος στο σπίτι». Πράγματι η μουσική είναι εξαιρετική, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται στολισμένα και κατάλευκα από το χιόνι τοπία, τα οποία μας βάζουν σε γιορτινή διάθεση .

Φυσικά είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και το χιούμορ της είναι ιδιαίτερα έξυπνο, πράγμα που μένει στον θεατή. Γενικά η ταινία ακολουθεί τη ροή των γεγονότων και κλείνει με ένα ευχάριστο κι αισιόδοξο τέλος. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Λυδία Φιλιπποπούλου (Γ’2)

Σχολιάστε

Top