Το Πνεύμα των Χριστουγέννων

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Δεκ• 31•18

TheSpiritofXmas

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή χαράς και ευτυχίας. Είναι ένα γεγονός που κάνει εμάς τους ανθρώπους, να ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον και να ευαισθητοποιούμαστε με τον γύρω κόσμο και με τους συνανθρώπους μας. Ο καθένας μας βιώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων διαφορετικά  στον οικογενειακό του κύκλο, μέσα από έθιμα και παραδόσεις, αλλά και με την αλληλεγγύη και την αγάπη που εκδηλώνουμε μεταξύ μας. Όσον αφορά το πνεύμα των Χριστουγέννων στη δική μου οικογένεια, έχει την εξής σημασία:

Από μικρό κορίτσι έχω μάθει να είμαι συνειδητοποιημένη και να καταλαβαίνω τι πραγματικά γίνεται γύρω μου, ώστε να μην ζω σε ένα παραμύθι που κάποια στιγμή θα τελειώσει. Το πνεύμα των Χριστουγέννων για μένα είναι να είσαι με αυτούς που αγαπάς και να περνάς αυτές τις μέρες κάνοντας καλές πράξεις, όπως, βέβαια, θα έπρεπε και κάθε μέρα. Πολλοί, όμως, έχουν παρεξηγήσει το πνεύμα των Άγιων αυτών ημερών, νομίζοντας ότι κρύβεται μόνο στα ακριβά δώρα, τα πανάκριβα «events» που διοργανώνονται και άλλα πράγματα που δεν έχουν καμία ηθική αξία. Αντίθετα η ουσία βρίσκεται στο να δίνεις, να μοιράζεσαι, να εκφράζεις τη χαρά, το γέλιο, την αγάπη, αφού αυτά είναι τα μέσα που φέρνουν τους ανθρώπους ουσιαστικά κοντά. Επίσης ο στολισμός, τα κάλαντα, η ζεστασιά και η φροντίδα, καθώς και τα έθιμα που έχει κάθε τόπος, παίζουν σημαντικό ρόλο για να μπει κανείς σ’ αυτό το πνεύμα. Είναι τα απλά, λοιπόν, πράγματα που φέρνουν την ευτυχία.

Καλό θα είναι το πνεύμα αυτό των Χριστουγέννων, ο κάθε άνθρωπος να το διατηρεί μέσα του ,σαν ένα θείο φως, κάθε μέρα και όχι μόνο μία χρονική περίοδο στη ζωή του που σύντομα θα σβήνει και θα ξανανάβει μόνο για μία φορά τον χρόνο.

 

Ελευθερία Μπρέντα, ( Γ4)

Σχολιάστε

Top