« Η κόρη του κεραυνού » Ένα μυθιστόρημα γεμάτο λάμψη και ρομαντισμό…

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 14•22

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ 1

Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να διαβάζω μια σειρά βιβλίων η οποία βασίζεται αλληγορικά στον μύθο του πασίγνωστου αστερισμού των Πλειάδων. Η συγγραφέας ονομάζεται Lucinda Riley και γεννήθηκε στην Ιρλανδία. Έχει ανακηρυχθεί πολλές φορές Νο 1 ευπώλητη συγγραφέας στη λίστα των New York Times και σε αντίστοιχες λίστες τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών. Τα βιβλία της μεταφράζονται σε 28 γλώσσες και εκδίδονται σε 38 χώρες. Το συγκεκριμένο βιβλίο της σειράς αυτής ονομάζεται « Η κόρη του κεραυνού» και αφορά μια νεαρή γυναίκα, την Άλι Ντ’ Απλειάζ.

Η ιστορία του βιβλίου ξεκινάει με τη δυναμική  Άλι ή όπως τη φωνάζουν στη δουλειά της Άλ, να αγωνίζεται σε έναν από τους πιο επικίνδυνους ιστιοπλοϊκούς αγώνες στις Κυκλάδες, όταν ξαφνικά μαθαίνει για τον αναπάντεχο αλλά και μυστηριώδη θάνατο του θετού πατέρα της. Αναστατωμένη γυρνάει πίσω στο πατρικό της ,στη Γενεύη, όπου μία ακόμη αναπάντεχη έκπληξη την περιμένει: Ο θετός πατέρας της, ένας δισεκατομμυριούχος μυστηριώδης άνδρας, τον οποίο εκείνη και οι αδελφές της αποκαλούν τρυφερά Πα Σαλτ, έχει αφήσει στην καθεμία τους ένα στοιχείο για να ανακαλύψει την πραγματική της οικογένεια. Παράλληλα, η φαινομενικά παθιασμένη με τη δουλειά της Άλι, ερωτεύεται πραγματικά, γεγονός το οποίο θα αλλάξει τα πάντα στη ζωή της. Δυστυχώς όμως φρικτά γεγονότα συμβαίνουν, πράγμα που κάνει τη σγουρομάλλα και πάντα αισιόδοξη Άλι να αφήσει την ιστιοπλοΐα, που τόσο αγαπάει και να ακολουθήσει το στοιχείο που της έδωσε ο πατέρας της. Το στοιχείο αυτό θα την οδηγήσει στην υπέροχη και μαγευτική Νορβηγία…

Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο δράμα και παθιασμένες αγάπες… Ένα βιβλίο για τους λάτρεις των ρομαντικών μυθιστορημάτων και των καθηλωτικών οικογενειακών ιστοριών!

Ιωάννα Μοίρα, (Γ΄4)

Σχολιάστε

Top