Hobby Republic of Gaming

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Απρ• 14•22

20170303100335_07e0ded3 (5) (1)

Η ενασχόληση με την τεχνολογία συχνά απορροφά ένα σημαντικό μέρος του χρόνου των νέων. Μια τέτοια ασχολία είναι τα βιντεοπαιχνίδια, για τα οποία μπορεί κάποιος να δημιουργήσει εικόνες ή ακόμα και να φτιάξει κινούμενα σχέδια.

Η προσωπική μου ασχολία είναι οι ανοιχτοί κώδικες, με τους οποίους φτιάχνουμε ένα περιβάλλον, στο οποίο συνδέονται παίχτες από όλον τον κόσμο και μπορούν να παίζουν την ιστορία που έχουμε δημιουργήσει. Οι ιδρυτές της κοινότητας «Republic of Gaming», έχοντας στην κατοχή τους κάποιους servers δημιούργησαν μία ομάδα από developers, στην οποία ανήκω κι εγώ και η οποία συντηρεί τους servers και φτιάχνει νέους κώδικες. Το βασικό τους παιχνίδι είναι το Counter Strike: Global Offensives CCS:GO.

Βέβαια, σ’ έναν τόσο μεγάλο κώδικα μπορεί να υπάρξουν κάποια τεχνικά λάθη (bugs, glitch). Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι ιδρυτές της εταιρείας έφτιαξαν αυτή την ομάδα, η οποία εκτός των άλλων, πρέπει να διορθώνει αυτά τα λάθη και να δημιουργεί καινούργιες ιδέες (περιβάλλον, ιστορία). Στην ομάδα αυτή είμαστε πέντε άτομα. Καθημερινά ασχολούμαστε με το να διορθώνουμε τα λάθη και με το να δημιουργούμε νέες ιστορίες, με διαφορετικό θέμα. Επίσης φτιάχνουμε events, στα οποία οι παίχτες μπορούν να κερδίσουν ένα εργαλείο ή αξεσουάρ (item) το οποίο είναι μοναδικό και το κατέχει μόνο ο νικητής του event. Φυσικά, έχω και κάποιους φίλους, με τους οποίους συνεργάζομαι για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την κοινότητα και τους servers.

Αυτή η απασχόληση απαιτεί να αφιερώσει κανείς πολλές ώρες, για να μάθει τους κώδικες και  να ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα προγράμματα. Με αυτή μου τη δραστηριότητα, στο μέλλον θα έχω αποκτήσει κάποια εμπειρία, η οποία θα μου δώσει προβάδισμα στην εύρεση εργασίας σε κάποιον τομέα που να με ενδιαφέρει.

Νικόλας Παναγιωτίδης, (Γ΄4)

Σχολιάστε

Top